Menu MaestroMenu Maestro

Romige Pasta met Broccoli

4.0
Klik om te beoordelen

Romige Pasta met Broccoli

Omschrijving

Deze romige pasta met broccoli is een snelle en smakelijke optie voor een doordeweekse avond. Met penne pasta, verse broccoli en een romige kaassaus, is dit gerecht zowel vullend als heerlijk. Voeg wat knoflook en ui toe voor extra smaak. Dit gerecht is ideaal voor gezinnen en kan in minder dan een half uur worden bereid. Serveer met wat geraspte kaas voor de finishing touch.

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Vergiet
  • Rasp

Ingrediënten voor 4 personen

  • 300 g penne pasta
  • 250 g broccoli, in roosjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 ml slagroom
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Geraspte kaas voor garnering (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Kook de penne pasta volgens de instructies op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Voeg de broccoli in de laatste 3 minuten van de kooktijd toe. Giet af in een vergiet en zet opzij.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en fijngehakte knoflook toe en bak deze 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de slagroom toe aan de pan en breng dit aan de kook. Roer de geraspte Parmezaanse kaas erdoor en laat het enkele minuten sudderen totdat de saus iets is ingedikt.
  4. Meng de gekookte pasta en broccoli door de saus en breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de pasta in borden en garneer met extra geraspte kaas indien gewenst.

Voedingswaarden (per portie)

  • Calorieën: 550
  • Eiwitten: 18 g
  • Vetten: 25 g
  • Koolhydraten: 65 g

Variatietips

  • Voeg wat gekookte kip of spek toe voor extra eiwitten.
  • Gebruik pesto in plaats van Parmezaanse kaas voor een andere smaakdimensie.
  • Maak je eigen kaassaus met een mix van verschillende kazen voor een rijkere smaak.