Menu MaestroMenu Maestro

Romige Snelle Pasta met Kip, Broccoli en Champignons in 20 Minuten

3.9
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige pasta met kip, broccoli en champignons is de perfecte oplossing voor drukke doordeweekse avonden. Binnen 20 minuten staat er een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel die vol zit met malse kip en verse groenten. Ideaal voor gezinnen die snel willen genieten van een smakelijke en voedzame maaltijd!

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Grote kookpan
  • Koekenpan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel
  • Zeef

Ingrediënten

  • 300 g pasta (bijvoorbeeld penne of fusilli)
  • 400 g kipfilet, in blokjes
  • 200 g broccoli, in kleine roosjes
  • 200 g champignons, in plakjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 ml kookroom (of plantaardige room)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Giet af en zet apart.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kipblokjes toe en bak ze in ongeveer 5-7 minuten goudbruin en gaar. Roer regelmatig.
  3. Voeg de fijngehakte knoflook, broccoli en champignons toe aan de pan. Bak nog eens 5 minuten, tot de broccoli felgroen is en de champignons zacht zijn.
  4. Giet de kookroom in de pan en roer alles goed door. Laat het geheel nog 2-3 minuten sudderen, zodat de smaken goed mengen. Breng op smaak met zout en zwarte peper.
  5. Voeg de gekookte pasta toe aan de pan en roer alles goed door totdat de pasta volledig bedekt is met de romige saus.
  6. Serveer direct en garneer met geraspte Parmezaanse kaas indien gewenst.

Voedingswaarden

Per portie (op basis van 4 porties):

  • Calorieën: 495
  • Eiwitten: 36 g
  • Vetten: 20 g
  • Koolhydraten: 45 g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals spinazie of paprika voor meer kleur en smaak.
  • Maak je eigen pesto om de pasta een extra dimensie te geven. Gebruik hiervoor basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie.