Menu MaestroMenu Maestro

Romige Pasta met Kip en Pesto in 20 Minuten

4.4
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige pasta met malse kip en smaakvolle pesto is de ideale doordeweekse maaltijd voor drukke gezinnen. In slechts 20 minuten zet je een geurige en voedzame schotel op tafel die het hele gezin zal bekoren! De combinatie van de romige saus met de verse pesto maakt dit gerecht onweerstaanbaar. Serveer het met een frisse salade voor een complete maaltijd.

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Grote kookpan
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Snijplank
  • Koksmes

Ingrediënten

  • 300 g pasta (bijv. penne of fusilli)
  • 400 g kipfilet, in blokjes
  • 200 ml kookroom
  • 150 g groene pesto
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 50 g Parmezaanse kaas, geraspt (optioneel)
  • Peper en zout naar smaak
  • Verse basilicum voor garnering (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta: Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook deze volgens de instructies op de verpakking al dente. Giet af en zet opzij.
  2. Verhit de olie: Verhit in een koekenpan de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1 minuut tot hij geurig is.
  3. Bak de kip: Voeg de blokjes kipfilet toe aan de pan. Bak deze 5-7 minuten, of tot de kip goudbruin en gaar is. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Voeg de saus toe: Voeg de kookroom en de pesto toe aan de pan. Roer alles goed door en laat het 2-3 minuten sudderen tot de saus iets is ingedikt.
  5. Meng de pasta: Voeg de gekookte pasta en de gehalveerde cherrytomaten toe aan de saus. Meng alles goed door elkaar en verwarm het geheel nog 1-2 minuten.
  6. Serveer: Verdeel de pasta over borden, bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en garneer met verse basilicum. Geniet van je maaltijd!

Voedingswaarden

Per portie: 550 kcal, 25 g eiwit, 45 g koolhydraten, 30 g vet.

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals spinazie of courgette voor meer voedingsstoffen.
  • Gebruik zelfgemaakte pesto voor een authentieke smaak. Dit kan eenvoudig met verse basilicum, pijnboompitten, olie en Parmezaanse kaas in een blender.