Romige Pasta met Knapperige Kip en Zijdezachte Roomsaus in 20 Minuten

Omschrijving
Geniet van deze romige pasta met knapperige kip en een zijdezachte roomsaus, perfect voor drukke doordeweekse avonden. Dit snelle recept staat in slechts 20 minuten op tafel, waardoor je meer tijd hebt om te ontspannen. Serveer met verse kruiden voor een extra smaakboost en maak indruk op je gezin of vrienden!
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Grote kookpan
- Koekenpan
- Houten lepel
- Snijplank
- Koksmes
Ingrediënten
- 300 g pasta (bijvoorbeeld penne of fusilli)
- 400 g kipfilet
- 200 ml kookroom
- 100 g geraspte Parmezaanse kaas
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie of basilicum ter garnering
Bereidingswijze
- Kook de pasta: Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Voeg de pasta toe en kook deze volgens de verpakking (meestal 8-10 minuten) tot al dente. Giet af en zet apart.
- Bereid de kip voor: Snijd de kipfilet in blokjes. Bestrooi met zout en peper.
- Verhit de olie: Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak deze 5-7 minuten tot ze goudbruin en gaar is. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- Fruit de ui en knoflook: Voeg in dezelfde pan de fijngesneden ui en knoflook toe. Bak 2-3 minuten tot de ui glazig is.
- Voeg de room en kaas toe: Voeg de kookroom en geraspte Parmezaanse kaas toe aan de pan. Roer goed door en laat 2-3 minuten sudderen tot de saus iets dikker wordt.
- Meng de pasta en kip: Voeg de gekookte pasta en de kip terug in de pan. Roer alles goed door en verwarm nog 1-2 minuten. Proef en breng op smaak met extra zout en peper indien nodig.
- Serveer: Garneer met verse peterselie of basilicum en serveer direct.
Voedingswaarden
Per portie: 600 kcal, 30 g eiwit, 45 g koolhydraten, 30 g vet
Variatietips
- Voeg wat groenten toe zoals spinazie of cherrytomaten voor extra kleur en voedingsstoffen.
- Voor een pittigere smaak kun je een lepel pesto of chili-olie aan de saus toevoegen.
- Maak je eigen kruidenmix voor de kip door paprikapoeder, knoflookpoeder en uipoeder te mengen en dit te gebruiken als kruidenmix.
- Experimenteer met andere soorten kaas zoals mozzarella of cheddar voor een andere smaak.