Menu MaestroMenu Maestro

Romige Pasta met Verse Pesto en Zijdezachte Roomsaus in 20 Minuten

3.8
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige pasta met verse pesto en een zijdezachte roomsaus is de perfecte oplossing voor drukke doordeweekse avonden. Binnen 20 minuten zet je een smaakvol gerecht op tafel dat het hele gezin zal bekoren. De combinatie van de romige saus en de frisse pesto zorgt voor een explosie van smaken die je niet wilt missen!

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Vergiet
  • Maatbeker

Ingrediënten

  • 300 g pasta (bijvoorbeeld tagliatelle of penne)
  • 200 ml slagroom
  • 100 g verse pesto (te vinden in de koeling)
  • 150 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse basilicum voor garnering (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta: Breng een grote pan met water en een snufje zout aan de kook. Voeg de pasta toe en kook deze volgens de instructies op de verpakking (meestal 8-10 minuten) tot al dente.
  2. Verhit de olijfolie: Terwijl de pasta kookt, verhit je de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Voeg de cherrytomaten toe: Voeg de gehalveerde cherrytomaten toe aan de pan en bak ze 2-3 minuten tot ze iets zachter zijn.
  4. Maak de roomsaus: Voeg de slagroom toe aan de koekenpan en roer goed door. Laat het 2-3 minuten sudderen tot het iets indikt.
  5. Voeg de pesto toe: Roer de verse pesto door de roomsaus en laat deze nog 1 minuut op het vuur staan. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Meng de pasta: Giet de gekookte pasta af en voeg deze toe aan de pan met de saus. Meng alles goed door elkaar zodat de pasta mooi bedekt is met de saus.
  7. Serveer: Verdeel de pasta over borden en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas en eventueel wat verse basilicum.

Voedingswaarden

Per portie: 600 kcal, 30 g vet, 60 g koolhydraten, 15 g eiwit.

Variatietips

  • Voor een extra bite kun je wat geroosterde pijnboompitten toevoegen.
  • Vervang de cherrytomaten door gegrilde courgette of spinazie voor een andere twist.
  • Maak je eigen pesto met basilicum, pijnboompitten, knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie als je wat extra tijd hebt!