Romige Pasta met Spinazie en Kersen in 20 Minuten

Omschrijving
Deze romige pasta met spinazie en kersen is een waar genot voor de zintuigen. De combinatie van de romige saus, de verse spinazie en de zoete kersen maakt dit gerecht tot een unieke ervaring. Ideaal voor een drukke doordeweekse avond, klaar in slechts 20 minuten! Perfect voor als je snel een smakelijke maaltijd op tafel wilt zetten zonder in te boeten op smaak.
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Grote pan
- Dikke bodempan of koekenpan
- Houten lepel
- Vergiet
- Koksmes
- Snijplank
Ingrediënten
- 300 g pasta (bijvoorbeeld tagliatelle)
- 200 g verse spinazie
- 150 g kersen (vers of uit blik, ontpit)
- 250 ml kookroom
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel olijfolie
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de pasta in een grote pan met gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking tot al dente (meestal 8-10 minuten). Giet af in een vergiet en zet apart.
- Verhit de olijfolie in een dikke bodempan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze 1 minuut tot hij geurig is
- Voeg de verse spinazie toe en roer goed door. Kook totdat de spinazie geslonken is (ongeveer 2-3 minuten).
- Voeg de kersen toe aan de pan en roer voorzichtig door.
- Giet de kookroom erbij en breng het geheel aan de kook. Laat het 2-3 minuten sudderen totdat de saus iets ingedikt is.
- Voeg de gekookte pasta toe aan de pan en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de pasta warm, bestrooid met geraspte Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden
Per portie: Ongeveer 550 calorieën, 20 g vet, 75 g koolhydraten, 15 g eiwit.
Variatietips
- Voeg voor extra smaak een theelepel pesto toe aan de saus.
- Vervang de kersen door andere seizoensgebonden vruchten zoals abrikozen of perziken.
- Voor een gezondere optie kun je volkorenpasta gebruiken.
- Maak je eigen pesto met basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en olijfolie voor een authentieke smaak.