Romige Pasta met Varkensvlees en Spinazie in 20 Minuten

Omschrijving
Deze romige pasta met malse varkensfilet en verse spinazie is een echte smaakmaker. De rijke saus op basis van room en Parmezaanse kaas zorgt voor een onweerstaanbare combinatie van smaken. Perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd die je in slechts 20 minuten op tafel hebt staan. Voeg een snufje nootmuskaat toe voor een extra dimensie!
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Kookpan voor de pasta
- Grote koekenpan
- Houten lepel
- Snijplank
- Koksmes
Ingrediënten
- 300 g pasta (bijv. tagliatelle of penne)
- 400 g varkensfilet, in blokjes
- 200 g verse spinazie
- 200 ml kookroom
- 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel nootmuskaat (optioneel)
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een ruime pan met gezouten water. Dit duurt meestal 8-10 minuten. Giet de pasta af, maar bewaar een kopje van het kookwater.
- Verhit ondertussen de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 2 minuten tot hij glazig is.
- Voeg de knoflook en de blokjes varkensfilet toe aan de pan. Bak het vlees in 5-7 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de kookroom toe aan de pan en roer goed door. Laat het geheel 2 minuten sudderen.
- Voeg de verse spinazie toe en roer tot deze geslonken is. Dit duurt ongeveer 2 minuten.
- Meng de gekookte pasta door de saus en voeg de geraspte Parmezaanse kaas toe. Roer goed door en voeg eventueel een beetje van het kookwater toe als de saus te dik is.
- Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Serveer direct op borden en garneer eventueel met extra Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden
Per portie: Ongeveer 600 kcal, 30 g eiwit, 40 g koolhydraten, 30 g vet.
Variatietips
- Voor een gezondere variant kun je volkorenpasta gebruiken.
- Voeg extra groenten toe, zoals cherrytomaatjes of paprika, voor meer kleur en voedingsstoffen.
- Maak zelf een romige saus met zelfgemaakte pesto of gebruik een andere smaakmaker voor variatie.