Menu MaestroMenu Maestro

Romige Pasta met Varkensvlees en Verse Kruiden in 20 Minuten

2.9
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige pasta met malse varkenshaas en verse kruiden is een ware smaakexplosie! In slechts 20 minuten zet je een heerlijk doordeweeks diner op tafel, perfect voor drukke avonden. De combinatie van de romige saus, al dente pasta en de sappige stukjes varkensvlees maakt dit gerecht onweerstaanbaar. Voeg een frisse salade toe voor een complete maaltijd!

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Grote kookpan
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Vergiet

Ingrediënten

  • 300 g pasta (penne of fusilli)
  • 400 g varkenshaas, in blokjes
  • 200 ml kookroom
  • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 2 el verse peterselie, fijngehakt (optioneel: basilicum)
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1/2 tl paprikapoeder

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta in een grote pan met gezouten water volgens de instructies op de verpakking tot al dente. Giet af en zet opzij.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie op middelhoge temperatuur. Voeg de gesneden ui en knoflook toe en bak deze 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de blokjes varkenshaas toe aan de pan en bak ze in 5-7 minuten goudbruin en gaar. Zorg ervoor dat je regelmatig roert voor een gelijkmatige garing.
  4. Voeg de kookroom toe aan de pan en roer goed door. Laat de saus enkele minuten sudderen tot deze iets indikt.
  5. Voeg de geraspte Parmezaanse kaas, zout, peper en paprikapoeder toe. Roer alles goed door en laat het nog een minuutje op het vuur staan.
  6. Meng de gekookte pasta door de saus en zorg dat alle pasta goed bedekt is.
  7. Serveer de pasta met een snufje verse peterselie en extra Parmezaanse kaas indien gewenst.

Voedingswaarden

Per portie: Ongeveer 650 kcal, 30 g eiwit, 40 g koolhydraten, 45 g vet.

Variatietips

  • Vervang de varkenshaas door kipfilet of een plantaardig alternatief voor een gezondere optie.
  • Experimenteer met verschillende soorten pasta, zoals volkoren of glutenvrije varianten.
  • Voeg groenten zoals spinazie, cherrytomaten of courgette toe aan de saus voor extra smaak en voedingsstoffen.
  • Voor een zelfgemaakte kruidenpasta kun je een mengsel van basilicum, peterselie, en noten maken met olijfolie.