Menu MaestroMenu Maestro

Romige Pasta met Knapperige Venkelworst in 20 Minuten

4.2
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige pasta met knapperige venkelworst is een snelle en gezonde maaltijd die perfect is voor drukke doordeweekse avonden. De combinatie van de smaakvolle venkelworst met een romige saus, afgewerkt met verse kruiden, maakt dit gerecht zowel vullend als heerlijk. Ideaal voor gezinnen die snel iets lekkers op tafel willen zetten!

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Snijplank
  • Mes
  • Zeef

Ingrediënten

  • 300 g pasta (bijv. penne of fusilli)
  • 300 g venkelworst (in plakjes)
  • 200 ml kookroom
  • 1 ui (fijngehakt)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 150 g spinazie (vers)
  • 2 el olijfolie
  • 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • Zout en peper (naar smaak)
  • Verse basilicum (voor garnering)

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met zout water. Giet af en zet opzij.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de venkelworst toe en bak deze 5-7 minuten tot ze mooi bruin en knapperig is.
  4. Voeg de kookroom toe aan de pan en roer goed door. Laat het geheel 2-3 minuten sudderen.
  5. Voeg de spinazie toe en roer tot deze geslonken is.
  6. Meng de gekookte pasta door de saus en verwarm nog 1-2 minuten.
  7. Breng op smaak met zout en peper. Serveer met geraspte Parmezaanse kaas en verse basilicum.