Menu MaestroMenu Maestro

Romige Pittige Stoofschotel met Kip in 30 Minuten

4.7
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige pittige stoofschotel met kip is de perfecte combinatie van smaken en texturen. De malse kipfilet smelt in je mond, terwijl de pittige saus zorgt voor een heerlijke kick. Ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd die je in slechts 30 minuten op tafel zet. Geniet van de rijke smaken en de romige textuur die dit gerecht zo bijzonder maken.

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan of wok
  • Houten lepel
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Maatbekers en -lepels

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet, in blokjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 200 ml kokosmelk
  • 3 eetlepels rode currypasta (bijv. van Jumbo of Albert Heijn)
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander, ter garnering (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan of wok op middelhoog vuur.
  2. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze 2-3 minuten tot hij glazig is.
  3. Voeg de knoflook, rode paprika en courgette toe en bak nog eens 3-4 minuten tot de groenten zacht beginnen te worden.
  4. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak deze 5-6 minuten tot ze rondom goudbruin zijn.
  5. Roer de rode currypasta erdoor en bak deze 1 minuut mee voor extra smaak.
  6. Giet de kokosmelk erbij en voeg de sojasaus en honing toe. Roer goed door en breng het geheel aan de kook.
  7. Laat de stoofschotel 10 minuten zachtjes koken tot de kip gaar is en de saus iets is ingedikt.
  8. Breng op smaak met zout en peper.
  9. Serveer de stoofschotel met rijst of naanbrood en garneer met verse koriander, indien gewenst.

Voedingswaarden

Per portie: Ongeveer 450 kcal, 30 g eiwit, 25 g vet, 30 g koolhydraten.

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals spinazie of wortelen voor meer voedingswaarde.
  • Maak het gerecht pittiger door extra currypasta toe te voegen of een snufje chilipoeder.
  • Voor een zelfgemaakte currypasta, mix 2 theelepels komijn, 2 theelepels koriander, 1 theelepel gemberpoeder, 1 theelepel kurkuma en 1 theelepel cayennepeper met een beetje olie tot een pasta.