Menu MaestroMenu Maestro

Romige Knapperige Pizza met Blauwe Kaas en Champignons in 20 Minuten

4.2
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Geniet van deze heerlijke romige pizza met blauwe kaas en champignons, perfect voor drukke doordeweekse avonden. Het knapperige deeg gecombineerd met de krachtige smaak van blauwe kaas en de aardse tonen van champignons maakt dit gerecht onweerstaanbaar. In slechts 20 minuten tover je een authentieke pizza op tafel die je gezin of vrienden zal verbazen!

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Oven
  • Pizzasteen of bakplaat
  • Keukenrol
  • Snijplank
  • Mes
  • Kom

Ingrediënten

  • 1 kant-en-klaar pizzadeeg (250 g)
  • 200 g champignons, in plakjes
  • 150 g blauwe kaas, verkruimeld
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • 100 g geraspte mozzarella
  • Zout en peper, naar smaak
  • Verse peterselie, voor garnering

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220°C (of 200°C hetelucht).
  2. Rol het pizzadeeg uit op een met bloem bestoven oppervlak en leg het op een pizzasteen of bakplaat.
  3. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur en voeg de champignons en knoflook toe. Bak 3-4 minuten tot ze zacht zijn. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Meng in een kom de crème fraîche met de blauwe kaas en roer goed door.
  5. Verspreid het mengsel van crème fraîche en blauwe kaas gelijkmatig over de pizzabodem.
  6. Verdeel de gebakken champignons over de pizza en strooi de geraspte mozzarella erover.
  7. Bak de pizza 10-12 minuten in de oven, of tot de rand goudbruin en knapperig is.
  8. Garneer met verse peterselie voor het serveren.

Voedingswaarden

Per portie: 450 kcal, 20 g eiwit, 30 g vet, 30 g koolhydraten.

Variatietips

  • Voeg wat gesneden rode ui of spinazie toe voor extra smaak en kleur.
  • Voor een zelfgemaakte pizzasaus, meng tomatenpuree met Italiaanse kruiden en een teentje knoflook.
  • Probeer in plaats van blauwe kaas ook geitenkaas voor een andere smaakbeleving!