Menu MaestroMenu Maestro

Romige Pompoensoep met Verse Kruiden op Grootmoeders Wijze

4.1
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige pompoensoep is een eerbetoon aan de traditionele recepten van grootmoeders. Met vers geroosterde pompoen, geurige kruiden en een scheutje room, is deze soep een verwarmend gerecht voor elk seizoen. Perfect voor drukke doordeweekse avonden en eenvoudig te bereiden in slechts 30 minuten! Laat je verrassen door de rijke smaken en de romige textuur die deze soep tot een echt comfortfood maken.

Bereidingstijd

Totaal: 30 minuten

Benodigdheden

  • Grote kookpot
  • Staafmixer of blender
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Wooden lepel

Ingrediënten

  • 800 g pompoen, geschild en in blokjes
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 ml kookroom
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl currypasta (of naar smaak)
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl gemberpoeder (optioneel)
  • Verse peterselie of bieslook voor garnering

Bereidingswijze

  1. Verwarm de olijfolie in een grote kookpot op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte ui toe en bak deze 3-4 minuten tot hij glazig is.
  2. Voeg de knoflook en currypasta toe en bak nog eens 1 minuut, tot de geur vrijkomt.
  3. Doe de blokjes pompoen in de pot en roer alles goed door. Bak de pompoen 5 minuten mee.
  4. Giet de groentebouillon erbij en voeg de gemalen komijn en gemberpoeder toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken, tot de pompoen zacht is.
  5. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
  6. Voeg de kookroom toe en roer goed door. Laat nog 5 minuten op laag vuur staan.
  7. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de soep in kommen en garneer met verse peterselie of bieslook.