Menu MaestroMenu Maestro

Romige Pompoensoep op Grootmoeders Wijze - Snel en Gezond

3.7
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige pompoensoep is een eerbetoon aan de traditionele recepten van grootmoeders. Met vers geroosterde pompoen, geurige kruiden en een scheutje room, is deze soep een verwarmend gerecht voor elk seizoen. Perfect voor drukke doordeweekse avonden, klaar in slechts 30 minuten! Ervaar de rijke smaken en maak indruk op je gezin met dit eenvoudige, maar heerlijke gerecht.

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Staafmixer of blender
  • Mes en snijplank
  • Lepel

Ingrediënten

  • 800 g pompoen (bijvoorbeeld Hokkaido, geschild en in blokjes)
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 ml kookroom
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl (gemalen) komijn
  • 1 tl currypasta (bijv. milde of pittige)
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: verse peterselie of pompoenpitten voor garnering

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze 3-4 minuten tot hij glazig is.
  2. Voeg de knoflook toe en bak nog eens 1 minuut, tot het begint te geuren.
  3. Doe de blokjes pompoen in de pan en roer goed door. Bak de pompoen 5 minuten mee.
  4. Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  5. Zet het vuur laag en laat de soep 15 minuten zachtjes koken, tot de pompoen zacht is.
  6. Voeg de currypasta en gemalen komijn toe en roer goed door.
  7. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
  8. Roer de kookroom erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper. Laat nog 2-3 minuten opwarmen.
  9. Serveer de soep in kommen en garneer met verse peterselie of pompoenpitten indien gewenst.

Voedingswaarden

Per portie: 250 kcal, 15 g vet, 30 g koolhydraten, 5 g eiwit.

Variatietips

  • Voeg voor extra smaak een snufje cayennepeper toe voor wat pit.
  • Voor een gezondere variant kun je de kookroom vervangen door kokosmelk voor een romige, tropicale smaak.
  • Maak je eigen currypasta door gember, kurkuma en andere kruiden te mengen voor een unieke draai aan dit recept!