Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Romige Prei Aardappelsoep met Verse Kruiden in 20 Minuten

3.6
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige prei aardappelsoep is een perfecte combinatie van eenvoud en smaak, ideaal voor drukke doordeweekse avonden. Met verse prei, aardappelen en een hint van nootmuskaat, tover je in slechts 20 minuten een verwarmende maaltijd op tafel. Serveer de soep met knapperig brood voor een complete en geruststellende ervaring die je gezin zeker zal waarderen.

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Grote soeppan
  • Staafmixer of blender
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten

  • 3 middelgrote aardappelen (ongeveer 500 g)
  • 2 grote preien
  • 1 middelgrote ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 ml kookroom
  • 1 tl nootmuskaat
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Vers brood (voor serveren)

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden: Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes. Was de preien grondig en snijd ze in ringetjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  2. Verhit de olie: Zet een grote soeppan op middelhoog vuur en verhit de olijfolie.
  3. Fruit de ui en knoflook: Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe aan de pan en fruit deze 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
  4. Voeg de prei en aardappelen toe: Doe de prei en aardappelblokjes in de pan en roer goed door. Bak dit nog eens 3-4 minuten.
  5. Voeg de bouillon toe: Giet de groentebouillon in de pan en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat het 10 minuten zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.
  6. Pureer de soep: Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
  7. Voeg de room en specerijen toe: Roer de kookroom en nootmuskaat door de soep en breng op smaak met zout en peper. Verhit de soep nog kort, maar laat het niet koken.
  8. Serveren: Serveer de soep warm met knapperig brood aan de zijkant.

Voedingswaarden

Per portie (geschat): 320 kcal, 10 g eiwit, 40 g koolhydraten, 15 g vet.

Variatietips

  • Voeg wat gesneden prei of peterselie toe als garnering voor extra kleur en smaak.
  • Voor een extra kick, voeg een lepel curry of pesto toe voor een unieke twist.
  • Deze soep kan ook prima worden ingevroren, ideaal voor een snelle maaltijd later!