Menu MaestroMenu Maestro

Romige Preisoep met Aardappelen in Slechts 25 Minuten

3.6
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige preisoep met aardappelen is de perfecte comfortfood voor drukke avonden. De combinatie van zachte prei en romige aardappelen zorgt voor een heerlijk verwarmend gerecht dat snel en eenvoudig te bereiden is. Serveer het met versgebakken brood voor een complete maaltijd die je gezin zal verwarmen en tevredenstellen!

Bereidingstijd

Totale tijd: 25 minuten

Benodigdheden

  • Grote soeppan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Staafmixer of blender

Ingrediënten

  • 3 grote preien (ongeveer 300 g)
  • 400 g aardappelen (bijvoorbeeld kruimige aardappelen)
  • 1 liter groentenbouillon
  • 200 ml kookroom
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse peterselie (ter garnering)

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden: Was de prei goed onder stromend water om zand en vuil te verwijderen. Snijd de prei in ringen. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  2. Verhit de olie: Zet een grote soeppan op middelhoog vuur en voeg de olijfolie toe.
  3. Fruit de ui en knoflook: Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe aan de pan en fruit deze gedurende 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
  4. Voeg de prei en aardappelen toe: Doe de prei en aardappelen in de pan. Roer alles goed door en bak het nog eens 5 minuten, tot de prei zacht begint te worden.
  5. Voeg de bouillon toe: Giet de groentenbouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het 10 minuten zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.
  6. Pureer de soep: Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer of blender om de soep glad te pureren.
  7. Voeg de kookroom toe: Zet de pan terug op het vuur, voeg de kookroom toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Laat het nog 2-3 minuten verwarmen, maar niet koken.
  8. Serveer: Schep de soep in borden en garneer met verse peterselie. Geniet van je romige preisoep met een lekker stuk brood!

Voedingswaarden

Per portie: 250 kcal, 5 g eiwit, 15 g vet, 30 g koolhydraten.

Variatietips

  • Voeg een handje spinazie toe voor extra voedingsstoffen en kleur.
  • Vervang de kookroom door een plantaardige variant voor een vegan optie.
  • Maak je eigen groentebouillon met verse groenten en kruiden voor een authentieke smaak.