Menu MaestroMenu Maestro

Romige Preisoep met Aardappelen in 25 Minuten

4.1
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige preisoep met aardappelen is de perfecte comfortfood voor drukke avonden. De combinatie van zachte prei en romige aardappelen zorgt voor een heerlijk verwarmend gerecht. Serveer met versgebakken brood voor een complete maaltijd! Deze soep is niet alleen snel te bereiden, maar ook vol van smaak en voedzaam. Perfect voor een doordeweekse avond!

Bereidingstijd

25 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Staafmixer of blender
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Lepel

Ingrediënten

  • 3 grote preien (ongeveer 400 g)
  • 500 g aardappelen (bijvoorbeeld kruimige aardappelen)
  • 1 liter groentebouillon
  • 250 ml kookroom
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: verse bieslook of peterselie voor garnering

Bereidingswijze

  1. Snijd de preien in dunne ringen en spoel ze goed af onder koud water om eventuele zandresten te verwijderen.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm.
  3. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de preiringen toe en fruit ze gedurende 5 minuten tot ze zacht zijn.
  4. Voeg de aardappelblokjes toe aan de pan en roer goed door. Bak dit nog eens 2-3 minuten mee.
  5. Giet de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.
  6. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa.
  7. Voeg de kookroom toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de soep warm, eventueel gegarneerd met verse bieslook of peterselie. Geniet ervan met versgebakken brood!

Voedingswaarden

Ongeveer 250 kcal per portie (afhankelijk van de exacte ingrediënten).

Variatietips

  • Voeg voor extra smaak een teentje knoflook toe tijdens het fruiten van de prei.
  • Voor een pittige variant kun je een theelepel curry- of chilipoeder toevoegen.
  • Maak je eigen groentebouillon voor een nog rijkere smaak door groenten zoals wortels, selderij en ui te laten trekken in water.
  • Vervang de kookroom door plantaardige room of kokosmelk voor een veganistische optie.