Menu MaestroMenu Maestro

Romige Preisoep met Aardappelen in 30 Minuten - Snel en Gezond

4.0
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige preisoep is een echte smaakmaker! Met verse prei, aardappelen en een vleugje room, is deze soep perfect voor een snelle doordeweekse avond. De combinatie van de zoete prei en romige textuur maakt het een verwarmende maaltijd. Serveer met knapperig brood voor een complete ervaring!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote soeppan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Staafmixer of blender
  • Lepel

Ingrediënten

  • 3 grote preien (ongeveer 300 g)
  • 500 g aardappelen (bijvoorbeeld kruimige aardappelen)
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper en zout naar smaak
  • Vers brood voor serveren

Bereidingswijze

  1. Snijd de preien in ringen en spoel ze goed af om zand en vuil te verwijderen.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook fijn.
  3. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit ze 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
  4. Voeg de gesneden prei toe en bak deze 5 minuten mee tot ze zacht zijn.
  5. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Voeg de aardappelen toe aan de pan en roer goed door.
  6. Giet de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook.
  7. Laat de soep 15 minuten koken tot de aardappelen zacht zijn.
  8. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een romige consistentie.
  9. Voeg de slagroom toe en breng op smaak met peper en zout.
  10. Serveer warm met knapperig brood.

Tip: Voor extra smaak kun je aan het einde wat verse bieslook of peterselie toevoegen.

Voedingswaarden

Per portie (geschat):

  • Calorieën: 320
  • Eiwitten: 5 g
  • Vetten: 20 g
  • Koolhydraten: 30 g

Variatietips

  • Voeg wat gerookte spekjes toe voor een hartige twist.
  • Voor een vegetarische versie, gebruik een plantaardige room.
  • Experimenteer met het toevoegen van andere groenten zoals wortelen of selderij voor meer variatie. Zelfgemaakte groentebouillon geeft een extra boost aan de smaak!