Menu MaestroMenu Maestro

Romige Preisoep met Verse Kruiden in 20 Minuten

3.9
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige preisoep is een ware smaakexplosie die je in slechts 20 minuten kunt bereiden! Met verse kruiden en aardappelen is dit een perfecte, gezonde maaltijd voor drukke doordeweekse avonden. Serveer met knapperig brood voor een complete culinaire ervaring. Perfect voor elke gelegenheid, deze soep is niet alleen snel te maken, maar ook vol van smaak en voldoening.

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Grote kookpan
  • Snijplank
  • Mes
  • Staafmixer of blender
  • Lepel

Ingrediënten

  • 3 preien (ongeveer 300 g)
  • 300 g aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 ml slagroom
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1 tl gedroogde tijm of 2 el verse tijm
  • 1 el verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote kookpan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe en fruit deze gedurende 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
  2. Snijd de preien in ringen en voeg ze toe aan de pan. Bak dit 5 minuten mee tot de prei zacht is.
  3. Voeg de aardappelblokjes, groentebouillon, zout, peper en gedroogde tijm toe. Breng aan de kook en laat 10 minuten zachtjes koken tot de aardappelen gaar zijn.
  4. Haal de pan van het vuur en voeg de slagroom toe. Gebruik een staafmixer of blender om de soep tot een gladde massa te pureren.
  5. Proef de soep en pas eventueel de kruiden aan. Laat de soep kort terug opwarmen als dat nodig is.
  6. Serveer de soep warm, gegarneerd met verse peterselie en eventueel met knapperig brood erbij.

Voedingswaarden

Per portie: 350 kcal, 10 g eiwit, 18 g vet, 35 g koolhydraten.

Variatietips

  • Vervang de slagroom door een plantaardige variant voor een lichtere soep.
  • Voeg een lepel groene pesto toe voor een extra smaakdimensie.
  • Probeer de soep te verrijken met wat geraspte kaas of croutons voor een extra bite.
  • Voor een zelfgemaakte kruidenmix: gebruik verse basilicum, peterselie, en bieslook voor een frisse twist!