Menu MaestroMenu Maestro

Romige Provençaalse Stoofpot met Kip in 30 Minuten

4.4
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze Romige Provençaalse Stoofpot met Kip is een perfecte doordeweekse maaltijd die je in slechts 30 minuten op tafel hebt staan. De combinatie van malse kip, knapperige groenten en een romige saus vol Provençaalse kruiden maakt dit gerecht onweerstaanbaar. Ideaal voor drukke avonden, maar vol smaak en liefde bereid!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel
  • Maatbekers en lepels

Ingrediënten

  • 500 g kipfilet, in blokjes
  • 200 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 150 g courgette, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 ml kookroom
  • 2 eetlepels Provençaalse kruiden (of een kant-en-klare kruidenmix)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout en peper naar smaak
  • 100 g verse spinazie (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
  2. Voeg de kipblokjes toe en bak deze rondom bruin in ongeveer 5-7 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Voeg de courgette, rode paprika en cherrytomaten toe aan de pan. Roer goed door en laat 5 minuten koken.
  4. Giet de kookroom in de pan en voeg de Provençaalse kruiden toe. Roer alles door elkaar en laat het geheel nog eens 5 minuten sudderen op laag vuur tot de saus iets indikt.
  5. Voeg eventueel de spinazie toe en roer tot deze geslonken is.
  6. Proef en pas de kruiden aan indien nodig. Serveer de stoofpot warm met bijvoorbeeld rijst of crusty brood.

Tip: Zorg ervoor dat de kip gaar is en de groenten nog knapperig blijven voor de beste textuur!

Voedingswaarden

Per portie: 450 kcal, 25 g eiwitten, 30 g vet, 15 g koolhydraten.

Variatietips

  • Vervang de kip door tofu voor een vegetarische versie.
  • Voeg andere groenten toe zoals champignons of wortels voor extra variatie.
  • Maak je eigen Provençaalse kruidenmix door gedroogde basilicum, tijm, oregano en rozemarijn te combineren voor een authentiekere smaak.