Romige Rigatoni met Knapperige Chorizo en Verse Kruiden in 25 Minuten

Omschrijving
Deze romige rigatoni met knapperige chorizo en een mix van verse kruiden is een waar genot voor de smaakpapillen! Het gerecht is snel en eenvoudig te bereiden, perfect voor drukke doordeweekse avonden. Met de pittige chorizo en de romige saus wordt dit een maaltijd die je keer op keer wilt maken. Voeg een frisse groene salade toe voor een complete maaltijd!
Bereidingstijd
25 minuten
Benodigdheden
- Grote kookpan
- Koekenpan
- Houten lepel of spatel
- Vergiet
Ingrediënten
- 300 g rigatoni
- 200 g chorizo, in blokjes
- 200 ml kookroom
- 100 g verse spinazie
- 1 grote ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 tl gerookte paprikapoeder
- 1 el olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- 25 g verse basilicum, grof gesneden
- 25 g verse peterselie, grof gesneden
Bereidingswijze
- Kook de rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Dit duurt meestal 10-12 minuten. Giet af en zet apart.
- Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en fruit deze gedurende 3-4 minuten totdat hij glazig is.
- Voeg de blokjes chorizo toe aan de pan en bak ze 5-7 minuten tot ze knapperig zijn. Roer regelmatig om aanbranden te voorkomen.
- Voeg de fijngehakte knoflook en gerookte paprikapoeder toe. Bak dit nog een minuut mee tot de knoflook geurig is.
- Giet de kookroom in de pan en roer goed door. Laat het geheel een paar minuten sudderen tot de saus iets dikker wordt.
- Voeg de gekookte rigatoni en de verse spinazie toe aan de saus. Roer alles goed door en laat de spinazie slinken. Breng op smaak met zout en peper.
- Haal de pan van het vuur en voeg de verse kruiden (basilicum en peterselie) toe. Meng alles goed door.
- Serveer de romige rigatoni direct met een snufje extra peper en eventueel wat geraspte kaas.
Voedingswaarden
Per portie: 650 kcal, 30 g eiwit, 40 g koolhydraten, 40 g vet
Variatietips
- Vervang de chorizo door kipfilet of een vegetarische variant voor een lichtere optie.
- Voeg extra groenten toe zoals paprika of courgette voor meer kleur en vezels.
- Maak je eigen kruidenmix door gedroogde oregano, tijm en basilicum te mengen!