Menu MaestroMenu Maestro

Romige Rijstschotel met Kip en Groenten in 30 Minuten

3.7
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige rijstschotel met sappige kip en verse groenten is de ideale doordeweekse maaltijd voor drukke avonden. Binnen 30 minuten zet je een geurige schotel op tafel die de hele familie zal bekoren. De combinatie van room, paprika en broccoli zorgt voor een heerlijke smaakexplosie. Perfect voor een snelle, maar voedzame maaltijd!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Snijplank
  • Mes
  • Houten lepel
  • Kookpan voor de rijst

Ingrediënten

  • 300 g rijst (bijv. basmati of jasmijn)
  • 400 g kipfilet, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 200 g broccoli, in kleine roosjes
  • 200 ml kookroom
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel currypasta
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet apart.
  2. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de kipblokjes toe aan de pan en bak ze 5-7 minuten, tot ze goudbruin en gaar zijn.
  4. Voeg de paprika's en broccoli toe en roer goed door. Bak nog eens 5 minuten tot de groenten iets zachter zijn, maar nog steeds knapperig.
  5. Roer de currypasta en kookroom erdoor en laat het geheel 2-3 minuten sudderen.
  6. Breng op smaak met zout en peper. Meng de gekookte rijst erdoor en verwarm alles nog 2 minuten.
  7. Serveer warm en geniet van deze heerlijke schotel!

Voedingswaarden

Per portie: 550 kcal, 25 g eiwit, 70 g koolhydraten, 20 g vet.

Variatietips

  • Vervang de kip door tofu of kikkererwten voor een vegetarische variant.
  • Voeg extra groenten toe zoals wortelen of courgette voor meer variatie.
  • Maak je eigen currypasta met verse kruiden voor een authentieke smaak!