Snelle Romige Rijstschotel met Kip en Verse Groenten in 30 Minuten

Omschrijving
Deze snelle romige rijstschotel is de perfecte oplossing voor drukke doordeweekse avonden. Met malse kip en kleurrijke verse groenten in een romige saus, is dit gerecht niet alleen smaakvol maar ook voedzaam. Serveer het met een frisse salade voor een complete maaltijd die zowel volwassenen als kinderen zal bekoren!
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Grote pan
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel
- Kom
Ingrediënten
- 300 g rijst (bij voorkeur basmatirijst)
- 400 g kipfilet, in blokjes
- 1 ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 150 g broccoli, in kleine roosjes
- 150 g paprika (rood of geel), in blokjes
- 200 ml kookroom
- 2 eetlepels currypasta (bijv. rode of groene)
- 2 eetlepels olijfolie
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie of bieslook ter garnering
Bereidingswijze
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit duurt meestal 10-12 minuten. Giet af en zet opzij.
- Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze 2-3 minuten totdat ze glazig zijn.
- Voeg de kipblokjes toe aan de pan en bak ze 5-7 minuten totdat ze goudbruin en gaar zijn. Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg de broccoli en paprika toe aan de pan en bak deze 3-4 minuten mee totdat ze net gaar maar nog knapperig zijn.
- Roer de currypasta door het kip-groentenmengsel en voeg de kookroom toe. Laat het geheel nog 2-3 minuten sudderen totdat de saus iets indikt.
- Voeg de gekookte rijst toe aan de pan en roer goed door totdat alles goed gemengd is. Proef en voeg indien nodig extra zout en peper toe.
- Serveer de romige rijstschotel warm, gegarneerd met verse peterselie of bieslook.
Voedingswaarden
Per portie: 550 kcal, 30 g eiwitten, 60 g koolhydraten, 20 g vet.
Variatietips
- Vervang de kip door tofu of kikkererwten voor een vegetarische optie.
- Voeg andere groenten toe zoals courgette of wortel, afhankelijk van wat je in huis hebt.
- Voor een extra smaakboost kun je zelfgemaakte currypasta gebruiken. Meng hiervoor 1 eetlepel komijn, 1 eetlepel koriander, 1 theelepel kurkuma, een snufje cayennepeper en wat verse gember in een vijzel tot een pasta.