Menu MaestroMenu Maestro

Romige Risotto met Spinazie, Tomaat en Knapperige Chorizo in 30 Minuten

4.0
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige risotto met spinazie, sappige tomaten en knapperige chorizo is de perfecte doordeweekse maaltijd die in slechts 30 minuten op tafel staat. De combinatie van de romige textuur en de pittige chorizo zorgt voor een smaakexplosie die je zintuigen zal verwennen. Ideaal voor drukke avonden wanneer je snel iets lekkers wilt!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Houten lepel
  • Kookpan voor bouillon
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten

  • 300 g risottorijst
  • 1 liter groentebouillon (of kippenbouillon)
  • 150 g chorizo, in blokjes
  • 200 g verse spinazie
  • 250 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 100 ml witte wijn (optioneel)
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de chorizo toe en bak deze 3-4 minuten tot ze knapperig is. Haal de chorizo uit de pan en zet apart.
  2. Voeg de ui en knoflook toe aan het achtergebleven vet en bak deze tot ze glazig zijn, ongeveer 2 minuten.
  3. Voeg de risottorijst toe en roer goed door, zodat alle korrels met de olie bedekt zijn. Bak gedurende 1-2 minuten tot de rijst glazig is.
  4. Blus af met de witte wijn (indien gebruikt) en laat koken tot de wijn bijna volledig verdampt is.
  5. Voeg geleidelijk de groentebouillon toe (een soeplepel per keer) en roer regelmatig. Wacht tot de bouillon is opgenomen voordat je meer toevoegt. Dit duurt ongeveer 15 minuten.
  6. Voeg de spinazie en cherrytomaten toe wanneer de rijst bijna gaar is. Roer door en kook nog 2-3 minuten tot de spinazie is geslonken.
  7. Haal de pan van het vuur en voeg de geraspte Parmezaanse kaas en de gebakken chorizo toe. Roer goed door en breng op smaak met peper en zout.
  8. Serveer de risotto warm, eventueel gegarneerd met extra Parmezaanse kaas.

Voedingswaarden

Per portie: Ongeveer 550 kcal, 20 g eiwit, 70 g koolhydraten, 22 g vet.

Variatietips

  • Vervang de chorizo door gerookte zalm voor een lichtere versie.
  • Voeg extra groenten toe zoals courgette of paprika voor meer kleur en voedingsstoffen.
  • Maak je eigen groentebouillon met verse groenten en kruiden voor een authentieke smaak.