Romige Knapperige Sojasaus Noedels met Verse Groenten in 20 Minuten

Omschrijving
Deze romige sojasaus noedels zijn een perfecte maaltijd voor drukke doordeweekse avonden. Met knapperige wortelen, paprika en broccoli zijn ze niet alleen gezond, maar ook vol van smaak. Dit gerecht staat in slechts 20 minuten op tafel, waardoor je meer tijd overhoudt voor de dingen die je leuk vindt. Perfect voor het hele gezin!
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Grote pan
- Koekenpan
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel
- Vergiet
Ingrediënten
- 300 g noedels (bijvoorbeeld eiernoedels of rijstnoedels)
- 2 wortelen (in dunne reepjes)
- 1 rode paprika (in blokjes)
- 200 g broccoli (in kleine roosjes)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 200 ml sojasaus
- 100 ml kookroom
- 2 el sesamolie
- 1 el honing of agavesiroop
- 1 el sesamzaad (optioneel, voor garnering)
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Kook de noedels volgens de verpakking in een grote pan met gezouten water. Giet af en zet opzij.
- Verhit de sesamolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook toe en bak deze 1 minuut tot hij geurig is.
- Voeg de wortelen, paprika en broccoli toe aan de pan en bak 5-7 minuten tot de groenten knapperig zijn. Roer regelmatig door.
- Voeg de sojasaus en kookroom toe aan de groenten en roer goed door. Laat het geheel 2-3 minuten sudderen.
- Voeg de gekookte noedels toe aan de pan en meng alles goed door elkaar.
- Breng op smaak met honing (of agavesiroop), zout en peper.
- Serveer warm en garneer indien gewenst met sesamzaad.
Voedingswaarden
Per portie: 450 kcal, 10 g eiwit, 60 g koolhydraten, 20 g vet.
Variatietips
- Voeg andere groenten toe zoals courgette of taugé voor extra variatie.
- Maak je eigen sojasaus door tamari, water, en een beetje suiker te mengen voor een gezondere optie.
- Voeg een ei toe voor extra eiwitten; roer het ei door de noedels net voordat je ze serveert!