Menu MaestroMenu Maestro

Romige Spinazietaart met Feta en Zongedroogde Tomaten in 30 Minuten

4.9
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige spinazietaart is een feestje voor de zintuigen. Met verse spinazie, zoute feta en een vleugje zongedroogde tomaten, is het een smaakexplosie die in slechts 30 minuten op tafel staat. Perfect voor een drukke doordeweekse avond, deze taart is niet alleen snel te bereiden, maar ook een heerlijke manier om groenten in je maaltijd te verwerken. Serveer met een frisse salade voor een complete maaltijd!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Oven
  • Taartvorm (24 cm)
  • Mengkom
  • Klopper of lepel
  • Bakpapier
  • Pan

Ingrediënten

  • 300 g verse spinazie (of 200 g diepvries spinazie)
  • 150 g feta
  • 100 g zongedroogde tomaten, in stukjes
  • 4 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 1 rol bladerdeeg (voor een taartvorm)
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht) of 200°C (boven- en onderwarmte).
  2. Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak dit totdat het geurig is (ongeveer 1 minuut).
  3. Voeg de spinazie toe aan de pan en laat het slinken. Dit duurt ongeveer 2-3 minuten. Haal de pan van het vuur en laat de spinazie afkoelen.
  4. Klop in een mengkom de eieren met de slagroom en voeg zout en peper toe naar smaak.
  5. Snijd de feta in blokjes en meng deze samen met de zongedroogde tomaten door de afgekoelde spinazie.
  6. Voeg het spinaziemengsel toe aan de eiermix en roer goed door.
  7. Bekleed de taartvorm met het bladerdeeg en snijd de randen bij indien nodig.
  8. Giet het mengsel in de taartvorm en zorg dat het gelijkmatig verdeeld is.
  9. Bak de taart in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of totdat de bovenkant goudbruin is en de vulling stevig aanvoelt.
  10. Laat de taart even afkoelen voordat je hem aansnijdt. Serveer warm of op kamertemperatuur.

Voedingswaarden

Per portie: 380 kcal, 25 g vet, 30 g koolhydraten, 12 g eiwit.

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals paprika of courgette voor meer kleur en smaak.
  • Vervang de zongedroogde tomaten met olijven voor een andere smaakdimensie.
  • Voor een zelfgemaakte variant, maak je de bladerdeeg zelf met bloem, boter en water. Dit kan wat meer tijd kosten, maar het resultaat is heerlijk!
  • Serveer met een frisse groene salade voor een complete maaltijd.