Romige Stamppot met Knapperige Gegrilde Groenten - Gezonde Snelle Maaltijd

Omschrijving
Deze romige stamppot met knapperige gegrilde groenten is een perfecte combinatie van comfortfood en gezondheid. In slechts 30 minuten bereid je een kleurrijke maaltijd vol smaak en voedingsstoffen die het hele gezin zal aanspreken. Voeg je favoriete groenten toe voor een persoonlijke touch en geniet van deze snelle doordeweekse maaltijd!
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Grote pan
- Aardappelstamper of pureeknijper
- Grillpan of bakplaat
- Snijplank
- Mes
- Kom
Ingrediënten
- 800 g kruimige aardappelen
- 200 ml volle melk
- 50 g boter
- 1 tl zout
- 1/2 tl peper
- 1 rode paprika
- 1 courgette
- 1 gele paprika
- 200 g cherrytomaten
- 2 el olijfolie
- 2 el pesto (groen of rood)
- Optioneel: verse basilicum voor garnering
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in een grote pan met gezouten water gedurende 15 minuten, of tot ze zacht zijn.
- Terwijl de aardappelen koken, verwarm je de grillpan of bakplaat. Snijd de rode en gele paprika's en courgette in gelijke stukken.
- Meng de groenten in een kom met olijfolie, zout en peper. Grill de groenten gedurende 8-10 minuten tot ze mooi gekarameliseerd zijn.
- Giet de gekookte aardappelen af en voeg de boter, melk, en pesto toe. Stamp tot een romige puree. Proef en voeg indien nodig extra zout en peper toe.
- Schep de stamppot op borden en verdeel de gegrilde groenten erover. Garneer eventueel met verse basilicum.
Voedingswaarden
Per portie (op basis van 4 porties):
- Calorieën: 450
- Vetten: 18 g
- Koolhydraten: 60 g
- Eiwitten: 12 g
Variatietips
- Vervang de pesto door zelfgemaakte kruidenboter voor een andere smaak.
- Voeg extra groenten zoals spinazie of broccoli toe voor nog meer voedingsstoffen.
- Maak het gerecht vegetarisch door de boter te vervangen door een plantaardige variant.