Menu MaestroMenu Maestro

Romige Knapperige Stokbrood met Gesmolten Mozzarella en Tomaat uit de Oven

4.5
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Geniet van dit romige knapperige stokbrood met gesmolten mozzarella en sappige tomaten, eenvoudig te bereiden in de oven. Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse avond met vrienden of familie en kan in slechts 30 minuten op tafel staan. Serveer het met een frisse salade voor een complete en smakelijke maaltijd!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Mes
  • Snijplank
  • Kom

Ingrediënten

  • 1 stokbrood (400 g)
  • 250 g mozzarella (in blokjes)
  • 4 middelgrote tomaten (in plakjes)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 100 g crème fraîche
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden (gedroogd)
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse basilicum (ter garnering)

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (180°C hetelucht).
  2. Snijd het stokbrood in de lengte doormidden en leg de twee helften op een bakplaat met bakpapier.
  3. Meng in een kom de crème fraîche, olijfolie, knoflook, Italiaanse kruiden, zout en peper tot een gladde massa.
  4. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de snijkanten van het stokbrood.
  5. Leg de plakjes tomaat en de blokjes mozzarella bovenop het mengsel, zorg ervoor dat je ze mooi verspreidt.
  6. Bak het stokbrood in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de mozzarella gesmolten en goudbruin is.
  7. Haal het stokbrood uit de oven en laat het even afkoelen. Garneer met verse basilicum voor het serveren.
  8. Snijd in stukken en serveer warm met een frisse salade.

Voedingswaarden

Per portie: 350 kcal, 20 g vet, 25 g koolhydraten, 15 g eiwit

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe, zoals paprika of courgette, voor een gezondere variant.
  • Maak je eigen pesto of currypasta om het gerecht een unieke smaak te geven! Je kunt ook verschillende kazen gebruiken, zoals feta of cheddar, voor variatie.