Romige Thaise Nasi met Garnalen in 20 Minuten - Snel en Gezond

Omschrijving
Geniet van deze romige Thaise nasi met garnalen, een perfect gerecht voor een drukke doordeweekse avond. De combinatie van zachte garnalen, geurige rijst en een romige saus maakt dit gerecht niet alleen snel en eenvoudig te bereiden, maar ook onweerstaanbaar lekker. Voeg bijgerechten zoals een frisse salade toe om het compleet te maken!
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Grote pan
- Wok of grote koekenpan
- Houten lepel
- Maatbekers en lepel
Ingrediënten
- 300 g jasminrijst
- 400 g garnalen (gepeld en schoongemaakt)
- 1 rode paprika (in blokjes)
- 150 g sperziebonen (in stukjes van 3 cm)
- 200 ml kokosmelk
- 2 el Thaise rode currypasta
- 2 el sojasaus
- 1 el olie (zonnebloem of kokos)
- 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
- 1 limoen (in partjes)
- Zout en peper naar smaak
- Verse koriander (ter garnering)
Bereidingswijze
- Kook de jasminrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Dit duurt ongeveer 10-12 minuten. Zorg dat de rijst luchtig is en goed afloopt.
- Verhit de olie in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de fijngehakte knoflook toe en bak deze gedurende 1 minuut tot het aromatisch is.
- Voeg de garnalen toe aan de pan en bak ze tot ze roze en gaar zijn (ongeveer 3-4 minuten).
- Voeg de rode paprika en sperziebonen toe en roerbak alles samen gedurende 3 minuten tot de groenten knapperig zijn.
- Voeg de Thaise rode currypasta en kokosmelk toe aan de pan. Roer goed door en laat het geheel 2-3 minuten sudderen.
- Breng op smaak met sojasaus, zout en peper.
- Serveer de nasi met de garnalen en groenten, garneer met verse koriander en partjes limoen.
Voedingswaarden
Per portie: 500 kcal, 25g vet, 50g koolhydraten, 20g eiwit
Variatietips
- Vervang garnalen door kip of tofu voor een andere eiwitbron.
- Voeg meer groenten toe zoals courgette of wortelen voor extra kleur en voedingsstoffen.
- Maak je eigen currypasta door verse kruiden zoals gember en citroengras te mengen met chilipepers voor meer smaak.
- Serveer met een frisse komkommersalade voor een extra crunch!