Menu MaestroMenu Maestro

Romige Tomaat Basilicum Pasta in 20 Minuten

2.8
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige tomaat basilicum pasta is een ware smaakexplosie! De combinatie van verse tomaten, basilicum en een romige saus zorgt voor een onweerstaanbare smaak. Perfect voor drukke doordeweekse avonden, dit gerecht is snel klaar en vol van smaak. Geniet van een eenvoudig maar verfijnd gerecht dat je in slechts 20 minuten op tafel hebt.

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Grote kookpan
  • Vergiet
  • Koekenpan
  • Houten lepel
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten

  • 300 g spaghetti of andere pasta naar keuze
  • 400 g cherrytomaten (gehalveerd)
  • 200 ml kookroom
  • 100 g verse basilicum (grof gehakt)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 50 g Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 2 el olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking in een grote pan met gezouten water. Dit duurt meestal 8-10 minuten.
  2. Terwijl de pasta kookt, verhit je de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Voeg de fijngehakte knoflook toe aan de pan en bak deze 1 minuut tot hij goudbruin is. Let op: laat de knoflook niet aanbranden!
  4. Voeg de gehalveerde cherrytomaten toe aan de pan en bak deze 4-5 minuten tot ze zacht zijn en beginnen te karamelliseren.
  5. Giet de kookroom in de pan en roer goed door. Laat het geheel 2 minuten sudderen.
  6. Voeg de gekookte spaghetti toe aan de saus en meng alles goed door elkaar.
  7. Roer de gehakte basilicum en de Parmezaanse kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  8. Serveer de pasta direct op borden en garneer eventueel met extra basilicum en kaas.

Voedingswaarden

Per portie: 550 kcal, 20 g eiwit, 75 g koolhydraten, 20 g vet

Variatietips

  • Voeg wat spinazie of courgette toe aan de saus voor extra groenten.
  • Voor een pittige variant, voeg een snufje rode pepervlokken toe.
  • Maak je eigen basilicum pesto door basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie in een blender te mengen. Dit kan een heerlijke twist geven aan het gerecht!