Romige Tomaatsoep met Verse Groenten in 20 Minuten

Omschrijving
Deze romige tomaatsoep is een echte smaakexplosie en ideaal voor drukke doordeweekse avonden. Met verse tomaten, paprika en basilicum is deze soep niet alleen snel te maken, maar ook vol van smaak. Serveer met knapperig brood voor een complete maaltijd. Perfect voor een gezonde, snelle en voedzame maaltijd!
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Grote soeppan
- Staafmixer
- Snijplank
- Mes
- Houten lepel
Ingrediënten
- 800 g rijpe tomaten
- 1 grote rode paprika
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 liter groentebouillon
- 200 ml kookroom
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel suiker
- 1/2 theelepel zout
- Peper naar smaak
- Verse basilicum voor garnering
- Knapperig brood voor serveren
Bereidingswijze
- Snijd de groenten: Snijd de ui en knoflook fijn. Verwijder de zaadjes van de paprika en snijd deze in blokjes. Snijd de tomaten in vieren.
- Verhit de pan: Doe de olijfolie in een grote soeppan en verhit deze op middelhoog vuur.
- Fruit de ui en knoflook: Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en fruit deze 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
- Voeg de paprika en tomaten toe: Doe de blokjes paprika en tomaten in de pan en roer goed door. Bak dit 5 minuten totdat de tomaten beginnen te zachter worden.
- Voeg de bouillon toe: Giet de groentebouillon in de pan en voeg de suiker, zout en peper toe. Breng aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.
- Pureer de soep: Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Voeg de kookroom toe en roer goed door.
- Serveren: Schep de soep in kommen, garneer met verse basilicum en serveer met knapperig brood.
Voedingswaarden
Per portie (1/4 van het recept): 250 kcal, 10 g vet, 30 g koolhydraten, 5 g eiwit.
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals courgette of wortel voor meer variatie.
- Voor een pittigere variant, voeg een snufje chilipoeder of rode peper toe.
- Maak je eigen kruidenpasta door verse basilicum, knoflook, en olijfolie te mengen in een keukenmachine voor een extra smaakboost.