Romige Tomaatsoep met Verse Groenten in 20 Minuten

Omschrijving
Deze romige tomaatsoep is een echte smaakexplosie en perfect voor drukke doordeweekse avonden. Met de frisse smaken van verse tomaten, paprika en basilicum is deze soep niet alleen snel te maken, maar ook vol van smaak. Serveer met knapperig brood voor een complete maaltijd die je in slechts 20 minuten op tafel zet!
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Grote soeppan
- Staafmixer of blender
- Snijplank
- Koksmes
- Lepel
Ingrediënten
- 800 g rijpe tomaten (bijvoorbeeld trostomaten)
- 1 grote rode paprika
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 750 ml groentebouillon
- 200 ml kookroom (of plantaardige variant)
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel suiker
- 1 handvol verse basilicum
- Peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
- Snijd de groenten: Snijd de ui en knoflook fijn. Verwijder de zaadjes van de paprika en snijd deze in blokjes. Snijd de tomaten in kwarten.
- Verhit de olijfolie: Doe de olijfolie in de soeppan en verhit deze op middelhoog vuur.
- Fruit de ui en knoflook: Voeg de gesneden ui en knoflook toe aan de pan en fruit deze gedurende 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
- Voeg de paprika toe: Doe de blokjes paprika erbij en bak deze nog 3 minuten mee.
- Voeg de tomaten en bouillon toe: Voeg de tomaten en de groentebouillon toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook.
- Laat sudderen: Voeg de suiker toe, zet het vuur laag en laat de soep 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Pureer de soep: Haal de pan van het vuur en gebruik een staafmixer om de soep glad te pureren. Voor een extra romige textuur kun je ook een blender gebruiken.
- Voeg de room en basilicum toe: Roer de kookroom en de gescheurde basilicum door de soep. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer: Serveer de soep warm met knapperig brood.
Voedingswaarden
Per portie: 250 kcal, 10 g vet, 30 g koolhydraten, 5 g eiwit.
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals courgette of wortel voor meer variatie.
- Maak de soep pittiger door een snufje cayennepeper of chili vlokken toe te voegen.
- Voor een zelfgemaakte kruidenmix, probeer een combinatie van gedroogde oregano, tijm en basilicum.