Menu MaestroMenu Maestro

Romige Tomatensoep met Verse Basilicum - Snel en Eenvoudig

2.8
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige tomatensoep met verse basilicum is niet alleen een smaakexplosie, maar ook binnen 30 minuten op tafel. Perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd, deze soep is vol van smaak en geeft je het gevoel dat je een restaurantgerecht thuis hebt gemaakt. Voeg wat knapperig brood toe voor de ultieme ervaring!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote pan
  • Staafmixer of blender
  • Snijplank
  • Mes
  • Houten lepel

Ingrediënten

  • 800 g tomaten (bijvoorbeeld in blik of vers)
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 250 ml slagroom
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl suiker (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak
  • 1 handvol verse basilicum, grof gescheurd
  • Knapperig brood, voor erbij (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze 3-4 minuten tot hij glazig is.
  2. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee. Let op: laat de knoflook niet verbranden!
  3. Doe de tomaten (indien vers, in blokjes gesneden) in de pan en roer goed door.
  4. Voeg de groentebouillon toe en breng het geheel aan de kook. Laat het 10 minuten zachtjes koken.
  5. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
  6. Roer de slagroom door de soep en breng deze opnieuw aan de kook. Proef en breng op smaak met zout, peper en eventueel suiker.
  7. Voeg de verse basilicum toe en roer goed door. Laat de soep nog 2 minuten staan om de smaken te laten mengen.
  8. Serveer de soep warm, eventueel met knapperig brood aan de zijkant.

Voedingswaarden

Per portie (met 250 ml soep):

  • Calorieën: 240
  • Eiwitten: 3 g
  • Vetten: 18 g
  • Koolhydraten: 16 g

Variatietips

  • Voeg wat rode linzen toe voor extra vezels en een stevige soep.
  • Voor een pittige versie, voeg een snufje chilivlokken toe.
  • Maak je eigen pesto met verse basilicum, pijnboompitten en olijfolie voor een extra smaakboost in de soep!