Menu MaestroMenu Maestro

Romige Tonijn Rijstschotel met Verse Groenten in 20 Minuten

3.1
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige tonijn rijstschotel is de perfecte oplossing voor drukke doordeweekse avonden. In slechts 20 minuten tover je een smaakvolle maaltijd op tafel met zachte tonijn, een romige saus en smaakvolle groenten. Dit gerecht is niet alleen snel te bereiden, maar ook heerlijk en gezond. Serveer het met wat verse kruiden voor een extra smaakdimensie!

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Snijplank
  • Mes
  • Houten lepel

Ingrediënten

  • 250 g basmatirijst
  • 400 g tonijn op water (uit blik, uitgelekt)
  • 200 ml kookroom
  • 1 ui (fijngehakt)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 150 g diepvriesgemengde groenten (bijv. paprika, wortel, erwten)
  • 2 el olijfolie
  • 2 el currypasta (of naar smaak)
  • Zout en peper (naar smaak)
  • Verse peterselie (ter garnering)

Bereidingswijze

  1. Kook de basmatirijst volgens de instructies op de verpakking. Dit duurt ongeveer 10-12 minuten.
  2. Verhit in een koekenpan de olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de fijngesneden ui en knoflook toe en bak deze 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
  3. Voeg de diepvriesgemengde groenten toe aan de pan en bak nog eens 3-4 minuten tot ze gaar zijn.
  4. Roer de tonijn en currypasta door het groentemengsel en verwarm het geheel goed door.
  5. Voeg de kookroom toe en breng het geheel aan de kook. Laat het 2-3 minuten sudderen en breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer de romige tonijnsaus over de gekookte rijst en garneer met verse peterselie.

Voedingswaarden

Per portie: 450 kcal, 20 g eiwit, 15 g vet, 60 g koolhydraten.

Variatietips

  • Vervang de tonijn door gekookte kip of kikkererwten voor een vegetarische optie.
  • Maak je eigen currypasta door een mix van kruiden zoals komijn, koriander en kurkuma te gebruiken.
  • Voeg extra groenten toe, zoals spinazie of courgette, voor meer variatie en voedingsstoffen.