Romige Knapperige Tosti met Geitenkaas en Pesto in 15 Minuten

Omschrijving
Geniet van deze romige knapperige tosti met geitenkaas en pesto, perfect voor een snelle doordeweekse maaltijd. De combinatie van zachte geitenkaas en aromatische pesto zorgt voor een smaakexplosie. Serveer met een frisse salade voor een complete maaltijd die je in slechts 15 minuten op tafel hebt staan!
Bereidingstijd
15 minuten
Benodigdheden
- Koekenpan
- Spatel
- Snijplank
- Mes
Ingrediënten
- 8 sneetjes brood (bij voorkeur volkoren of ciabatta)
- 200 g zachte geitenkaas
- 100 g pesto (bij voorkeur vers of van een goede kwaliteit)
- 50 g rucola
- 4 eetlepels olijfolie
- Peper en zout naar smaak
- Optioneel: 2 tomaten, in plakjes
Bereidingswijze
- Verhit de koekenpan op middelhoog vuur en voeg 2 eetlepels olijfolie toe.
- Besmeer 4 sneetjes brood aan één kant met pesto.
- Verdeel de geitenkaas gelijkmatig over de andere kant van deze sneetjes. Voeg eventueel plakjes tomaat toe voor extra smaak.
- Leg 4 sneetjes brood zonder beleg op een snijplank en leg daarop de sneetjes met geitenkaas en pesto, zodat de belegde kant naar boven ligt.
- Verhit de tosti's in de pan, met de ongebelegde kant naar beneden. Bak ze ongeveer 3-4 minuten tot de onderkant goudbruin en knapperig is.
- Draai de tosti's om met een spatel en voeg de overige olijfolie toe aan de pan. Bak de andere kant ook 3-4 minuten tot deze goudbruin is.
- Haal de tosti's uit de pan en laat even afkoelen. Snijd ze doormidden en serveer met rucola, en breng op smaak met peper en zout.
Voedingswaarden
Per portie: 450 calorieën, 20 g vet, 50 g koolhydraten, 15 g eiwit.
Variatietips
- Voor een extra kick kun je wat chili vlokken of gesneden olijven toevoegen aan de tosti.
- Wil je de pesto zelf maken? Meng dan verse basilicum, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook en olijfolie in een blender tot een gladde pasta.
- Vervang geitenkaas door mozzarella of brie voor een andere smaakvariant.