Romige Knapperige Tosti met Kipfilet en Spinazie in 20 Minuten

Omschrijving
Deze romige tosti met kipfilet en verse spinazie is een heerlijke en snelle maaltijd voor doordeweeks. Het knapperige brood, de malse kip en de smeuïge kaassaus zorgen voor een perfect samenspel van smaken. Ideaal voor drukke avonden! Geniet van de combinatie van volle smaken en de gemakkelijke bereiding, perfect voor een gezellige maaltijd met vrienden of familie.
Bereidingstijd
20 minuten
Benodigdheden
- Koekenpan
- Toaster of grillpan
- Snijplank
- Mes
- Lepel
Ingrediënten
- 400 g kipfilet, in blokjes gesneden
- 200 g verse spinazie
- 8 sneetjes volkorenbrood
- 200 g geraspte kaas (bijvoorbeeld jong belegen)
- 150 ml kookroom
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 theelepel knoflookpoeder
- Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak deze in 5-7 minuten goudbruin en gaar. Breng op smaak met zout, peper en knoflookpoeder.
- Voeg de spinazie toe aan de pan en roer tot deze geslonken is, dit duurt ongeveer 2-3 minuten.
- Verlaag het vuur en giet de kookroom bij de kip en spinazie. Roer goed door en laat het mengsel een minuutje sudderen.
- Neem een sneetje brood en leg een flinke lepel van het kip-spinazie mengsel erop. Voeg een handvol geraspte kaas toe en dek af met een tweede sneetje brood. Herhaal dit voor de overige tosti's.
- Verhit de toaster of grillpan en bak de tosti's aan beide zijden goudbruin en krokant, dit duurt ongeveer 3-4 minuten per kant.
- Snijd de tosti's doormidden en serveer direct.
Voedingswaarden
Per portie: 450 kcal, 25 g vet, 30 g koolhydraten, 30 g eiwit.
Variatietips
- Voeg wat zongedroogde tomaten of pesto toe aan het kip-spinazie mengsel voor extra smaak.
- Vervang de kip door bijvoorbeeld gerookte zalm voor een andere twist.
- Maak je eigen kruidenmix met gedroogde kruiden als je dat lekker vindt!