Menu MaestroMenu Maestro

Romige Varkensfilet met Champignons in 30 Minuten

3.9
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige varkensfilet met champignons is een heerlijk snel doordeweeks gerecht dat je in slechts 30 minuten op tafel hebt staan. De combinatie van malse varkensfilet en een rijke, romige saus met champignons maakt dit gerecht perfect voor een gezellige avondmaaltijd met het gezin. Serveer het met aardappelpuree of verse groenten voor een complete maaltijd!

Bereidingstijd

  • Totale tijd: 30 minuten
  • Bereidingstijd: 10 minuten
  • Kooktijd: 20 minuten

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel
  • Maatbeker

Ingrediënten

  • 500 g varkensfilet
  • 250 g champignons (in plakjes)
  • 1 grote ui (fijngehakt)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 250 ml kookroom
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel gedroogde tijm
  • Zout en peper naar smaak
  • 400 g aardappelpuree (kant-en-klaar of zelfgemaakt)

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Snijd de varkensfilet in blokjes van ongeveer 2 cm. Voeg de blokjes toe aan de pan en bak ze 5 minuten tot ze goudbruin zijn.
  3. Voeg de ui en knoflook toe aan de pan en bak dit samen met het vlees nog 2 minuten tot de ui glazig is.
  4. Voeg de champignons toe en bak deze 5 minuten mee tot ze zacht zijn.
  5. Roer de kookroom, mosterd en tijm door het mengsel en laat het geheel 5-7 minuten zachtjes koken tot de saus iets is ingedikt.
  6. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Verwarm de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking of maak deze vers.
  8. Serveer de romige varkensfilet met champignons op een bord, samen met de aardappelpuree.

Voedingswaarden

Per portie: 450 kcal, 25 g eiwit, 30 g vet, 20 g koolhydraten

Variatietips

  • Voeg wat verse spinazie toe aan de saus voor extra kleur en voedingsstoffen.
  • Vervang de varkensfilet door kipfilet voor een andere variant.
  • Maak je eigen kruidenmix met verse kruiden zoals peterselie of bieslook voor een extra smaakdimensie!