Menu MaestroMenu Maestro

Romige Varkenshaas met Geroosterde Groenten in 30 Minuten

4.4
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Geniet van een malse varkenshaas in een heerlijke romige saus, geserveerd met kleurrijke geroosterde groenten. Dit gerecht is niet alleen snel te bereiden, maar ook vol van smaak en perfect voor drukke doordeweekse avonden. Met een combinatie van verse ingrediënten en een romige saus, maak je in een handomdraai een diner waar iedereen van zal genieten!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote koekenpan
  • Oven
  • Bakplaat
  • Snijplank
  • Mes
  • Lepel
  • Keukenpapier

Ingrediënten

  • 600 g varkenshaas
  • 300 g wortels
  • 200 g paprika (rood en geel)
  • 200 g courgette
  • 200 ml kookroom
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel zoute sojasaus
  • 1 eetlepel mosterd
  • Peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C (180°C hetelucht).
  2. Snijd de groenten: Snijd de wortels in dunne plakjes, de paprika in reepjes en de courgette in halve maantjes.
  3. Leg de groenten op een bakplaat, besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, en breng op smaak met peper en zout. Rooster de groenten in de oven voor 20 minuten.
  4. Verhit een grote koekenpan op middelhoog vuur met de resterende eetlepel olijfolie.
  5. Kruid de varkenshaas met peper en zout en bak deze in de pan in 8-10 minuten rondom goudbruin.
  6. Voeg de knoflook toe aan de pan en bak nog een minuut mee.
  7. Voeg de kookroom, sojasaus en mosterd toe aan de pan. Laat dit 3-5 minuten zachtjes koken totdat de saus iets indikt.
  8. Serveer de varkenshaas met de geroosterde groenten en lepel de romige saus erover.

Voedingswaarden

Per portie: 450 kcal, 30 g eiwit, 25 g vet, 30 g koolhydraten.

Variatietips

  • Vervang de varkenshaas door kipfilet voor een lichtere versie.
  • Voeg extra groenten toe zoals broccoli of champignons voor meer variatie.
  • Maak je eigen kruidenmix met verse kruiden voor een uniekere smaak, zoals tijm of rozemarijn.