Menu MaestroMenu Maestro

Romige Varkenshaas met Knapperige Seizoensgroenten in 30 Minuten

2.9
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige varkenshaas met knapperige seizoensgroenten is een waar feestje voor de smaakpapillen. Het malse varkensvlees in een romige saus, gecombineerd met kleurrijke en krokante groenten, maakt dit gerecht niet alleen heerlijk, maar ook gezond. Perfect voor een doordeweekse avond, en binnen slechts 30 minuten op tafel!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Bakpan
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Houten lepel
  • Kooklepel
  • Serving dish

Ingrediënten

  • 500 g varkenshaas
  • 200 ml kookroom
  • 2 el olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 200 g broccoli, in roosjes
  • 200 g wortelen, in dunne plakjes
  • 150 g paprika (rood/geel), in blokjes
  • 2 el currypasta (bijvoorbeeld groene currypasta)
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • Verse peterselie, ter garnering

Bereidingswijze

  1. Snijd het varkensvlees in gelijke stukken van ongeveer 3 cm.
  2. Verhit de olijfolie in een grote bakpan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden varkenshaas toe en bak deze in 5-7 minuten rondom bruin en gaar. Haal het vlees uit de pan en zet het apart.
  3. Voeg de ui en knoflook toe aan dezelfde pan en fruit deze gedurende 2 minuten tot ze glazig zijn.
  4. Voeg de broccoli, wortelen en paprika toe en roerbak de groenten 4-5 minuten tot ze knapperig zijn.
  5. Voeg de currypasta toe aan de groenten en roer goed door. Giet de kookroom erbij en breng het geheel aan de kook.
  6. Voeg het gebakken varkensvlees weer toe aan de pan en laat het nog 2-3 minuten sudderen, zodat alle smaken goed kunnen mengen. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer het gerecht warm, gegarneerd met verse peterselie.

Voedingswaarden

Per portie: 450 kcal, 25 g eiwit, 30 g vet, 20 g koolhydraten.

Variatietips

  • Vervang de currypasta door een kant-en-klare pesto voor een andere smaakdimensie.
  • Voeg extra groenten toe zoals courgette of spinazie voor meer variatie in seizoensgroenten.
  • Voor een zelfgemaakte currypasta, gebruik een combinatie van gember, kurkuma, komijn, koriander en chilipeper.