Romige Varkenshaas met Verse Kruiden en Knapperige Aardappels in 30 Minuten

Omschrijving
Geniet van deze romige varkenshaas met verse kruiden, geserveerd met knapperige aardappels. Dit gerecht is vol van smaak en perfect voor een doordeweekse avond. Binnen 30 minuten staat dit heerlijke gerecht op tafel, ideaal voor drukke gezinnen of wanneer je gewoon snel wilt genieten van een thuis gekookte maaltijd.
Bereidingstijd
- Totale tijd: 30 minuten
- Actieve tijd: 20 minuten
Benodigdheden
- Grote koekenpan
- Ovenbestendige schaal
- Snijplank
- Koksmes
- Lepel
- Keukenpapier
Ingrediënten
- 600 g varkenshaas
- 500 g vastkokende aardappels
- 200 ml kookroom
- 2 el pesto (groen of rood)
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 1 tl olijfolie
- 1 tl zout
- 1/2 tl zwarte peper
- Verse peterselie (ter garnering)
- Optioneel: Parmezaanse kaas voor extra smaak
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Schil en snijd de aardappels in gelijke stukken van ongeveer 3 cm.
- Kook de aardappels in een pan met gezouten water gedurende 10 minuten, tot ze net gaar zijn. Giet ze af en zet opzij.
- Snijd de varkenshaas in medaillons van ongeveer 2,5 cm dik.
- Verhit olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de varkenshaas toe en bak deze aan beide kanten goudbruin, ongeveer 3-4 minuten per kant.
- Voeg de gesneden ui en geperste knoflook toe aan de pan en bak nog eens 2 minuten tot de ui glazig is.
- Roer de pesto en kookroom door het vlees. Laat het nog 2-3 minuten op laag vuur sudderen, tot de saus iets indikt.
- Leg de aardappels in een ovenbestendige schaal, bestrooi met zout en peper, en zet ze 10 minuten in de oven tot ze knapperig zijn.
- Serveer de varkenshaas met de romige saus over de aardappels en garneer met verse peterselie en eventueel Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden
- Calorieën per portie: 600 kcal
- Eiwitten: 40 g
- Koolhydraten: 45 g
- Vetten: 30 g
Variatietips
- Vervang de pesto door zelfgemaakte kruidenboter voor een andere smaakdimensie. Om zelf pesto te maken, gebruik je 50 g basilicum, 30 g pijnboompitten, 30 g Parmezaanse kaas, 1 teentje knoflook en 100 ml olijfolie. Meng alles in een blender tot een gladde pasta.
- Voeg groenten toe aan de aardappels, zoals paprika of courgette, voor extra voedingsstoffen en kleur!