Menu MaestroMenu Maestro

Romige Knapperige Wentelteefjes met Banaan in 20 Minuten

3.9
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige knapperige wentelteefjes zijn een heerlijke twist op het traditionele recept. Gemaakt met volkorenbrood en geserveerd met zoete, gebakken banaan, zijn ze perfect voor een snelle doordeweekse avond. Een ideaal gerecht dat je in slechts 20 minuten op tafel hebt, en dat zowel kinderen als volwassenen zal verrassen!

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Grote koekenpan
  • Mengkom
  • Spatel
  • Bord

Ingrediënten

  • 8 sneetjes volkorenbrood
  • 4 eieren
  • 200 ml melk
  • 2 el suiker
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 bananen
  • 2 el boter (voor bakken)
  • Snufje zout
  • Poedersuiker (voor garnering, optioneel)

Bereidingswijze

  1. Meng de eieren: Klop in een grote mengkom de eieren, melk, suiker, vanille-extract en een snufje zout door elkaar tot een glad mengsel.
    Tip: Zorg ervoor dat de eieren goed gemengd zijn, zodat je een mooie, romige textuur krijgt.
  2. Verhit de pan: Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur en voeg 1 eetlepel boter toe. Laat de boter smelten en goed heet worden.
  3. Doop het brood: Doop een sneetje volkorenbrood in het eimengsel, zorg ervoor dat beide zijden goed bedekt zijn. Laat het overtollige mengsel eraf druipen.
  4. Bak de wentelteefjes: Leg het brood in de pan en bak het 2-3 minuten aan elke kant, of totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Herhaal dit met de overige sneetjes brood.
  5. Bak de bananen: Snijd de bananen in plakjes. Voeg de resterende boter toe aan de pan en bak de banaan 1-2 minuten, tot ze zacht en licht gekarameliseerd zijn.
  6. Serveren: Serveer de wentelteefjes warm, gegarneerd met de gebakken banaan. Bestrooi eventueel met poedersuiker voor extra zoetheid.
    Tip: Voor een extra luxe touch, voeg een scheutje ahornsiroop toe bij het serveren!

Voedingswaarden

Per portie (1/4 van het recept): 350 kcal, 15 g vet, 40 g koolhydraten, 14 g eiwit.

Variatietips

  • Voeg kaneel of nootmuskaat toe aan het eimengsel voor extra smaak.
  • Vervang de bananen door ander fruit zoals aardbeien of peren.
  • Maak een veganistische versie door de eieren te vervangen door een mengsel van 1 banaan en 100 ml plantaardige melk per sneetje brood.