Romige Worteldaal met Kruidige Kokosmelk in 30 Minuten

Omschrijving
Deze Romige Worteldaal met Kruidige Kokosmelk is een smaakvolle en gezonde maaltijd die perfect is voor drukke doordeweekse avonden. Met de combinatie van zoete wortelen, voedzame linzen en een romige kokosmelk, biedt dit gerecht een prachtige balans van smaken en texturen. Serveer het met rijst voor een complete maaltijd die je in slechts 30 minuten op tafel zet!
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Grote kookpan
- Snijplank
- Koksmes
- Houten lepel
- Vergiet
- Maatbekers
Ingrediënten
- 300 g wortelen, in blokjes
- 200 g rode linzen, afgespoeld
- 400 ml kokosmelk
- 1 grote ui, fijngehakt
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel currypasta (bijvoorbeeld rode of gele)
- 1 eetlepel olie (zonnebloem of olijfolie)
- 600 ml groentebouillon
- 1 theelepel zout (of naar smaak)
- Peper naar smaak
- Verse koriander, ter garnering (optioneel)
Bereidingswijze
- Verhit de olie in een grote kookpan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 3-4 minuten tot hij glazig is.
- Voeg de knoflook en currypasta toe en bak dit nog eens 1-2 minuten mee totdat het aroma vrijkomt.
- Doe de blokjes wortel in de pan en roer goed door. Bak dit 3-4 minuten.
- Voeg de afgespoelde linzen en de groentebouillon toe. Breng het geheel aan de kook en laat het vervolgens 15 minuten zachtjes koken, of totdat de linzen en wortelen zacht zijn.
- Roer de kokosmelk erdoor en laat het nog 2-3 minuten opwarmen. Proef en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Serveer de worteldaal met gekookte rijst en garneer met verse koriander indien gewenst.
Voedingswaarden
Per portie (met rijst): 450 kcal, 15 g eiwit, 70 g koolhydraten, 15 g vet.
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals spinazie, paprika of courgette voor meer kleur en voedingsstoffen.
- Experimenteer met verschillende soorten currypasta om de smaken aan te passen.
- Maak je eigen currypasta door kruiden zoals gember, kurkuma en komijn te mengen met een beetje olie en citroensap.