Menu MaestroMenu Maestro

Romige Wortelpuree met Gegrilde Kip in 30 Minuten

4.4
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige wortelpuree vormt een heerlijke basis voor malse, knapperige gegrilde kip. De combinatie van de zoete aardse smaken van de wortelen met de sappige kip maakt dit gerecht een favoriet voor drukke doordeweekse avonden. Het is snel en eenvoudig te bereiden, perfect voor een doordeweekse maaltijd. Serveer met een frisse salade voor een complete en gezonde maaltijd!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Grillpan of barbecue
  • Pureestamper of mixer
  • Snijplank
  • Mes
  • Kom

Ingrediënten

  • 600 g wortelen
  • 500 g kipfilet
  • 250 ml kookroom
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel zout
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1/2 theelepel paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 1 eetlepel currypasta
  • 2 takjes verse peterselie (fijngehakt, voor garnering)

Bereidingswijze

  1. Schil de wortelen en snijd ze in gelijke stukken van ongeveer 2 cm.
  2. Kook de wortelen in een pan met gezouten water gedurende 15 minuten of tot ze zacht zijn.
  3. Terwijl de wortelen koken, verhit je de grillpan op middelhoog vuur en besprenkel deze met 1 eetlepel olijfolie.
  4. Kruid de kipfilet met zout, peper, paprikapoeder en een eetlepel honing.
  5. Grill de kipfilet gedurende 5-7 minuten aan elke kant, of tot deze goudbruin en gaar is. Haal van de grill en laat even rusten.
  6. Giet de gekookte wortelen af en doe ze in een kom. Voeg de kookroom, currypasta, fijngehakte knoflook en 1 eetlepel olijfolie toe.
  7. Pureer het mengsel tot een gladde puree. Proef en voeg indien nodig extra zout en peper toe.
  8. Snijd de gegrilde kip in plakjes en serveer deze bovenop de wortelpuree. Garneer met fijngehakte peterselie.

Voedingswaarden

Per portie: 450 kcal, 25 g eiwit, 18 g vet, 40 g koolhydraten.

Variatietips

  • Vervang de currypasta door pesto voor een andere smaakdimensie.
  • Voeg voor extra textuur geroosterde noten of zaden toe aan de puree.
  • Probeer zelfgemaakte currypasta of pesto voor een authentiekere smaak; recepten hiervoor zijn eenvoudig te vinden online!