Menu MaestroMenu Maestro

Romige Wortelpuree met Kruidige Kip in 30 Minuten

4.8
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige wortelpuree, gecombineerd met sappige, kruidige kip, is een heerlijk en gezond avondmaal dat in slechts 30 minuten op tafel staat. De zoete smaak van de wortels in combinatie met de specerijen maakt dit gerecht bijzonder en vol van smaak. Perfect voor een drukke doordeweekse avond!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Aardappelstamper of mixer
  • Kookpan
  • Koekenpan
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten

  • 800 g wortels, geschild en in stukken
  • 500 g kipfilet, in blokjes
  • 200 ml kookroom
  • 2 el olijfolie
  • 2 el rode currypasta
  • 1 tl honing (optioneel)
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl peper
  • Verse peterselie of koriander, ter garnering

Bereidingswijze

  1. Kook de wortels: Breng een pan met gezouten water aan de kook. Voeg de wortels toe en kook ze ongeveer 15 minuten, of tot ze zacht zijn.
  2. Bak de kip: Verhit ondertussen in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de kipblokjes toe en bak ze 5-7 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Roer regelmatig door.
  3. Voeg de currypasta toe: Voeg de rode currypasta toe aan de kip en roer goed door. Bak nog 2 minuten zodat de smaken kunnen intrekken.
  4. Maak de wortelpuree: Giet de gekookte wortels af en doe ze terug in de pan. Voeg de kookroom, zout, peper en eventueel honing toe. Stamp of mix tot een romige puree.
  5. Serveer: Schep de wortelpuree op borden en leg de kruidige kip er bovenop. Garneer met verse peterselie of koriander.

Voedingswaarden

(Per portie)

  • Calorieën: 450 kcal
  • Eiwitten: 30 g
  • Koolhydraten: 30 g
  • Vetten: 20 g

Variatietips

  • Vervang de rode currypasta door groene currypasta voor een andere smaak.
  • Voeg extra groenten zoals spinazie of paprika toe aan de kip voor meer kleur en voedingsstoffen.
  • Maak je eigen currypasta door koriander, komijn, knoflook en gember te mengen in een blender voor een authentieke smaak!