Menu MaestroMenu Maestro

Romige Wortelsoep met Verse Kruiden en Knapperige Croutons

4.4
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige wortelsoep is een waar comfortfood, perfect voor een doordeweekse avond. Met knapperige croutons en een vleugje verse kruiden, is het een heerlijke en gezonde manier om je groenten binnen te krijgen. De soep is romig en vol van smaak en staat in slechts 30 minuten op tafel. Ideaal voor drukke avonden!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote kookpan
  • Staafmixer of blender
  • Snijplank
  • Mes
  • Lepel
  • Bakplaat (voor de croutons)

Ingrediënten

  • 500 g wortelen, in plakjes
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 ml kookroom (of plantaardige room)
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl currypasta (voor extra smaak)
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 sneetjes brood (voor croutons)
  • Verse kruiden (zoals peterselie of bieslook) voor garnering

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote kookpan op middelhoog vuur. Voeg de gesnipperde ui toe en fruit deze gedurende 3-4 minuten tot ze glazig zijn.
  2. Voeg de knoflook en currypasta toe en roer goed door. Bak dit nog 1 minuut mee.
  3. Voeg de wortelen toe en giet de groentebouillon erbij. Breng het geheel aan de kook en laat het 15 minuten sudderen, totdat de wortelen zacht zijn.
  4. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
  5. Roer de kookroom door de soep en verwarm deze nog even, maar laat het niet koken. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Maak ondertussen de croutons: Snijd het brood in blokjes en leg deze op een bakplaat. Besprenkel met een beetje olijfolie en bak ze 10 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C tot ze goudbruin en knapperig zijn.
  7. Serveer de soep in kommen, garneer met verse kruiden en voeg de knapperige croutons toe.

Voedingswaarden

Per portie (1/4 van het recept): Ongeveer 250 kcal, 5g eiwit, 12g vet, 30g koolhydraten.

Variatietips

  • Voeg voor een extra kick een snufje cayennepeper toe aan de soep.
  • Vervang de kookroom door kokosmelk voor een romige, tropische twist.
  • Maak je eigen croutons door oud brood te gebruiken en dit te kruiden met je favoriete kruidenmix.
  • Je kunt ook andere groenten toevoegen, zoals aardappelen of zoete aardappelen, voor een andere smaak en textuur.