Menu MaestroMenu Maestro

Romige Wortelsoep met Verse Kruiden in 20 Minuten

3.2
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige wortelsoep is een waar genot voor de zintuigen. Met een rijke smaak van verse kruiden en een zijdezachte textuur is deze soep perfect voor drukke doordeweekse avonden. Serveer met knapperig brood voor de ultieme ervaring! In slechts 20 minuten zet je een heerlijke maaltijd op tafel die zowel voedzaam als smaakvol is.

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Soeppan
  • Staafmixer of blender
  • Snijplank
  • Mes
  • Lepel

Ingrediënten

  • 600 g wortelen, geschild en in stukjes
  • 1 grote ui, grof gesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 ml kookroom
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel currypasta (bijv. rode of gele)
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse kruiden (bijv. peterselie of bieslook) voor garnering
  • Knapperig brood, voor serveren

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een soeppan op middelhoog vuur. Voeg de gesneden ui en knoflook toe en bak deze 2-3 minuten tot ze glazig zijn.
  2. Voeg de stukjes wortel en de currypasta toe. Roer goed door en bak nog eens 2 minuten.
  3. Giet de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken tot de wortelen zacht zijn.
  4. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
  5. Voeg de kookroom toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm nog even kort door, maar laat niet meer koken.
  6. Serveer de soep heet, gegarneerd met verse kruiden en met knapperig brood aan de zijkant.

Voedingswaarden

Per portie: 250 kcal, 10 g eiwit, 12 g vet, 30 g koolhydraten.

Variatietips

  • Vervang de currypasta door pesto voor een andere smaakdimensie.
  • Voeg extra groenten toe, zoals courgette of aardappel, voor meer variatie.
  • Maak je eigen currypasta door specerijen en verse ingrediënten te mengen voor een authentieke smaak!