Romige Wortelsoep met Verse Kruiden in 30 Minuten

Omschrijving
Deze romige wortelsoep is een ware smaakexplosie! Gemaakt met verse wortels, ui, knoflook en een vleugje room, biedt deze soep een perfecte combinatie van zoetheid en romigheid. Het gebruik van verse kruiden brengt extra smaak en frisheid, waardoor het een ideale keuze is voor een snelle en gezonde doordeweekse maaltijd. Serveer met knapperig brood voor een ultieme ervaring.
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Grote soeppan
- Staafmixer of blender
- Snijplank
- Koksmes
- Lepel
Ingrediënten
- 500 g wortels
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 liter groentebouillon
- 100 ml kookroom
- 2 el olijfolie
- 1 tl currypasta (optioneel)
- Zout en peper naar smaak
- Verse kruiden (bijv. peterselie of bieslook) voor garnering
- Knapperig brood voor serveren
Bereidingswijze
- Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur.
- Snijd de ui in kleine blokjes en pers de knoflook. Voeg beide toe aan de pan en fruit ze gedurende 3-4 minuten tot ze glazig zijn.
- Schil en snijd de wortels in dunne plakjes en voeg ze toe aan de pan. Roer goed door en laat 2-3 minuten bakken.
- Voeg de groentebouillon en eventueel de currypasta toe. Breng aan de kook en laat het 15 minuten sudderen, tot de wortels zacht zijn.
- Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
- Voeg de kookroom toe en roer goed door. Breng op smaak met zout en peper. Laat nog 2 minuten op laag vuur staan.
- Serveer de soep in kommen en garneer met verse kruiden.
- Geniet met knapperig brood!
Voedingswaarden
Per portie: 250 calorieën, 5 g eiwit, 15 g vet, 30 g koolhydraten, 6 g vezels.
Variatietips
- Voeg wat geraspte gember toe voor extra warmte.
- Probeer de soep te verrijken met een lepel pesto of een snufje chili vlokken voor een pittige twist.
- Maak het een dag van tevoren en verwarm het voor een nog diepere smaak.
- Voor een zelfgemaakte variant van currypasta, meng komijn, koriander, kurkuma, gember en een beetje zout.