Menu MaestroMenu Maestro

Romige Wortelsoep met Verse Kruiden in 30 Minuten

3.5
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze romige wortelsoep is een ware smaakexplosie! Gemaakt met verse wortels, ui, knoflook en een vleugje room is deze soep perfect voor een snelle en gezonde doordeweekse maaltijd. Serveer met knapperig brood voor een ultieme ervaring. Een ideale keuze voor koude dagen!

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Grote soeppan
  • Staafmixer of blender
  • Snijplank
  • Kookmes
  • Soepkommen
  • Lepel

Ingrediënten

  • 600 g wortels (in plakken)
  • 1 grote ui (grof gesneden)
  • 2 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 750 ml groentebouillon
  • 200 ml kookroom
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl zwarte peper
  • 1 tl currypasta (optioneel voor extra smaak)
  • Verse kruiden (bijv. peterselie of bieslook, voor garnering)
  • Knapperig brood (voor erbij)

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie in een grote soeppan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en fruit deze gedurende 3-4 minuten tot ze glazig zijn.
  2. Voeg de wortels toe aan de pan en roer goed door. Bak de wortels 5 minuten mee zodat ze iets zachter worden.
  3. Giet de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep 15 minuten zachtjes koken, of totdat de wortels volledig gaar zijn.
  4. Voeg de kookroom en eventueel de currypasta toe. Roer goed door en laat nog 2 minuten koken.
  5. Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  6. Serveer warm in kommen en garneer met verse kruiden. Serveer met knapperig brood aan de zijkant.

Voedingswaarden

(Per portie)

  • Calorieën: 250 kcal
  • Eiwitten: 4 g
  • Vetten: 10 g
  • Koolhydraten: 36 g

Variatietips

  • Voeg een handje spinazie toe voor extra voedingswaarde.
  • Voor een pittige kick kun je wat chilivlokken of gember toevoegen.
  • Maak je eigen kruidenpasta door verse kruiden met olijfolie te mengen voor een authentieke smaak.