Snelle Gekruide Gehaktballen met Knapperige Gebakken Aardappelen

Omschrijving
Deze snel gekruide gehaktballen zijn sappig en vol van smaak, perfect voor een drukke doordeweekse avond. Samen met de knapperige gebakken aardappelen vormt dit gerecht een heerlijke maaltijd die het hele gezin zal aanspreken. Serveer met een frisse salade voor een compleet diner!
Bereidingstijd
30 minuten
Benodigdheden
- Grote koekenpan
- Oven
- Mengkom
- Bakplaat
- Kookpot
Ingrediënten
-
Voor de gehaktballen: 500 g half-om-half gehakt
-
1 tl currypasta (of meer naar smaak)
-
1 ui, fijngehakt
-
1 teentje knoflook, geperst
-
1 ei
-
50 g paneermeel
-
Zout en peper naar smaak
-
Voor de gebakken aardappelen: 800 g vastkokende aardappelen
-
3 el olijfolie
-
1 tl paprikapoeder
-
Zout en peper naar smaak
-
Optioneel: Verse peterselie ter garnering
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C (hete lucht).
- Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in een pan met gezouten water gedurende 10 minuten. Giet af en laat even stomen.
- Meng in een grote kom het gehakt met de currypasta, ui, knoflook, ei, paneermeel, zout en peper. Maak kleine gehaktballen ter grootte van een golfbal.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de gehaktballen in porties goudbruin aan alle kanten (ongeveer 10 minuten). Haal ze uit de pan en zet apart.
- Meng de gekookte aardappelen in een kom met de resterende olijfolie, paprikapoeder, zout en peper. Leg ze op een bakplaat en rooster ze in de oven voor 20-25 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- Voeg in de laatste 5 minuten de gehaktballen toe aan de oven om ze warm te houden.
- Serveer de gehaktballen met de gebakken aardappelen en garneer met verse peterselie als je dat wilt.
Voedingswaarden
Per portie: Ongeveer 550 kcal, 20 g eiwit, 30 g koolhydraten, 35 g vet.
Variatietips
- Varieer met de smaak door andere currypasta's te gebruiken, zoals rode of groene.
- Voeg groenten toe aan de aardappelen, zoals paprika of courgette, voor extra smaak en voedingsstoffen.
- Maak je eigen currypasta door verse kruiden en specerijen te mengen; dit kan de smaak verder verbeteren!