Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Aardappel en Wortel Stoofpot

4.5
Klik om te beoordelen

Snelle Aardappel en Wortel Stoofpot

Omschrijving

Deze snelle aardappel en wortelstoofpot is een gezonde en vullende maaltijd. Met verse groenten, aardappelen en kruiden is dit gerecht binnen 30 minuten klaar. Ideaal voor doordeweekse avonden en eenvoudig te bereiden. Serveer met een frisse salade voor een complete maaltijd.

Bereidingstijd

30 minuten

Benodigdheden

  • Een grote pan met deksel
  • Een snijplank
  • Een scherp mes
  • Een houten lepel of spatel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 gram aardappelen (bijvoorbeeld vastkokend)
  • 400 gram wortelen
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200 ml groentebouillon
  • 2 eetlepels currypasta (bijvoorbeeld rode of gele)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout naar smaak
  • Verse peterselie voor garnering (optioneel)

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden: Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm. Schil de wortelen en snijd ze in dunne plakjes. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

  2. Bakken: Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak deze ongeveer 2 minuten tot ze glazig zijn.

  3. Groenten toevoegen: Voeg de aardappelblokjes en wortelplakjes toe aan de pan. Roer alles goed door en bak dit 5 minuten, zodat de groenten iets kunnen garen.

  4. Stoofpot maken: Voeg de currypasta toe en roer dit goed door de groenten. Giet de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat de stoofpot met de deksel op de pan 15 minuten zachtjes sudderen, of totdat de aardappelen en wortelen gaar zijn.

  5. Afmaken: Proef en breng op smaak met peper en zout. Garneer eventueel met verse peterselie.

  6. Serveren: Serveer de stoofpot warm, eventueel met een frisse salade aan de zijkant.

Voedingswaarden

  • Calorieën: 350 per portie
  • Eiwitten: 8g
  • Vetten: 10g
  • Koolhydraten: 55g

Variatietips

  • Vervang de currypasta door pesto voor een andere smaakervaring.
  • Voeg andere groenten toe zoals paprika, courgette of spinazie voor extra variatie.
  • Maak je eigen currypasta door specerijen zoals komijn, koriander, gember en kurkuma te mengen met olie.