Snelle Aardappelen en Bloemkool Salade

Omschrijving
Deze frisse aardappelen en bloemkool salade is perfect voor doordeweeks. Gekookte aardappelen en gestoomde bloemkool worden gemengd met cherrytomaten, rode ui en een lichte yoghurtdressing. Deze salade is niet alleen snel en eenvoudig te maken, maar ook heerlijk fris en gezond. Serveer het met een stukje vis of kip voor een complete maaltijd die zowel voedzaam als smaakvol is. Ideaal voor een drukke avond!
Bereidingstijd
Totale tijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Benodigdheden
- Grote pan voor het koken van de aardappelen
- Stoompan of zeef voor de bloemkool
- Mengkom
- Snijplank en mes
- Lepel
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 g vastkokende aardappelen
- 300 g bloemkool (in roosjes)
- 250 g cherrytomaten (gehalveerd)
- 1 rode ui (fijngehakt)
- 200 g Griekse yoghurt
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel curry- of pesto (naar smaak)
- Zout en peper naar smaak
- Verse peterselie (ter garnering, optioneel)
Bereidingswijze
- Aardappelen Koken: Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze in een grote pan met gezouten water gedurende ongeveer 15 minuten of totdat ze zacht zijn. Giet af en laat afkoelen.
- Bloemkool Stomen: Terwijl de aardappelen koken, stoom je de bloemkoolroosjes in een stoompan of zeef boven kokend water gedurende 5-7 minuten tot ze beetgaar zijn. Laat ook afkoelen.
- Salade Maken: Meng in een grote kom de gekookte aardappelen, gestoomde bloemkool, cherrytomaten en rode ui.
- Dressing Bereiden: Meng in een aparte kom de Griekse yoghurt, mayonaise en curry of pesto. Breng op smaak met zout en peper.
- Samenvoegen: Voeg de dressing toe aan de salade en meng alles goed door elkaar. Garneer met verse peterselie indien gewenst.
- Serveren: Serveer de salade direct, eventueel met een stukje gegrilde vis of kip.
Voedingswaarden
Per portie: 320 kcal, 10 g vet, 50 g koolhydraten, 8 g eiwit.
Variatietips
- Voor een extra crunch kun je geraspte wortel of knapperige komkommer toevoegen.
- Vervang de Griekse yoghurt door zure room voor een andere smaak.
- In plaats van curry of pesto, kun je ook een andere smaakmaker gebruiken, zoals een dressing naar keuze. Voor zelfgemaakte curry of pesto, kijk naar recepten online voor een versere optie.