Snelle Aardappelsalade met Gehakt en Groenten

Omschrijving
Deze makkelijke aardappelsalade combineert gekookte aardappelen met mager gehakt en een kleurrijke mix van groenten zoals paprika, komkommer en cherrytomaten. Het geheel wordt op smaak gebracht met een frisse dressing van olijfolie en citroensap. Perfect als een stevig hoofdgerecht voor doordeweeks! Deze salade is niet alleen snel te bereiden, maar ook gezond en vullend. Ideaal voor drukke avonden waarbij je toch een smakelijke maaltijd op tafel wilt zetten.
Bereidingstijd
Totaal: 30 minuten
Benodigdheden
- Kookpan
- Koekenpan
- Snijplank
- Mes
- Mengkom
- Lepel
- Garde of vork voor de dressing
Ingrediënten voor 4 personen
- 800 g vastkokende aardappelen
- 400 g mager gehakt (bijvoorbeeld rundergehakt)
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 komkommer
- 250 g cherrytomaten
- 4 eetlepels olijfolie
- Sap van 1 citroen
- Peper en zout naar smaak
- 2 eetlepels currypasta of pesto (optioneel)
Bereidingswijze
- Kook de aardappelen: Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Kook ze in een pan met gezouten water in ongeveer 15 minuten gaar. Giet af en laat iets afkoelen.
- Bak het gehakt: Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en bak het gehakt in 5-7 minuten bruin. Voeg peper, zout en currypasta of pesto toe voor extra smaak. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
- Bereid de groenten: Snijd ondertussen de paprika's in blokjes, de komkommer in dunne plakjes en halveer de cherrytomaten.
- Maak de dressing: Meng in een kom de olijfolie en het citroensap met een snufje peper en zout. Klop goed door elkaar.
- Meng alles: Voeg de aardappelen, gebakken gehakt en groenten toe aan een grote mengkom. Giet de dressing erover en meng alles goed door elkaar.
- Serveer: Verdeel de salade over borden en serveer direct.
Voedingswaarden (per portie)
- Calorieën: 480
- Eiwitten: 30 g
- Vetten: 20 g
- Koolhydraten: 45 g
Variatietips
- Voeg extra groenten toe zoals wortelen of maïs voor meer kleur en smaak.
- Vervang het gehakt door kipfilet of quorn voor een andere eiwitbron.
- Maak je eigen currypasta door specerijmixen te combineren met olie en knoflook.
- Serveer met een frisse groene salade of knapperig brood aan de zijkant voor een completer gerecht.