Menu MaestroMenu Maestro

Snelle en Gezonde Bibimbap met Kimchi en Knapperige Groenten in 20 Minuten

4.2
Klik om te beoordelen

Afbeelding van het recept

Omschrijving

Deze snelle en gezonde bibimbap met kimchi en knapperige groenten is de perfecte oplossing voor drukke doordeweekse avonden. Dit kleurrijke gerecht zit boordevol smaak en textuur, en kan in slechts 20 minuten worden bereid. Serveer het met een perfect gebakken ei voor een extra luxe touch. Je familie of vrienden zullen er dol op zijn!

Bereidingstijd

20 minuten

Benodigdheden

  • Grote koekenpan
  • Kookpan voor de rijst
  • Snijplank
  • Mes
  • Lepel

Ingrediënten

  • 300 g rijst (bijvoorbeeld jasmijn- of basmatirijst)
  • 2 eetlepels plantaardige olie (bijvoorbeeld zonnebloemolie)
  • 1 courgette, in dunne plakjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 200 g champignons, in plakjes
  • 150 g kimchi (verkrijgbaar in de supermarkt)
  • 4 eieren
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 eetlepel sesamzaadjes (optioneel)
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking. Dit duurt meestal ongeveer 10-15 minuten. Zorg ervoor dat de rijst mooi luchtig is.
  2. Verhit ondertussen 2 eetlepels plantaardige olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Voeg de courgette, paprika en champignons toe aan de pan. Bak ze 5-7 minuten tot ze knapperig en goudbruin zijn. Voeg de fijngehakte knoflook toe en roer nog 1 minuut door.
  4. Voeg de kimchi toe aan de pan en verwarm deze nog 2-3 minuten mee. Breng op smaak met zout en peper.
  5. In een aparte pan, bak de eieren één voor één tot ze de gewenste gaarheid hebben bereikt. Voor een perfect gebakken ei, bak ze 3-4 minuten tot het wit gestold is, maar de dooier nog zacht is.
  6. Serveer de rijst in kommen. Schep de gebakken groenten en kimchi erover en leg het gebakken ei bovenop. Sprenkel er sojasaus en sesamzaadjes over voor extra smaak.

Voedingswaarden

Per portie: ongeveer 550 kcal, 20 g eiwit, 70 g koolhydraten, 22 g vet.

Variatietips

  • Je kunt de groenten naar keuze variëren; probeer bijvoorbeeld boontjes of wortelen.
  • Voor een extra smaakboost kun je een lepel currypasta of sriracha toevoegen aan de groenten.
  • Maak je eigen kimchi voor een authentiekere smaak, maar dit kost wel wat meer tijd.
  • Voeg tofu of kip toe voor extra eiwitten.