Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Bietensalade met Feta

4.0
Klik om te beoordelen

Snelle Bietensalade met Feta

Omschrijving

Deze kleurrijke bietensalade met feta is een gezonde en snelle maaltijd. Gekookte bietjes worden gecombineerd met frisse rucola, romige feta en een dressing van olijfolie, balsamicoazijn en honing. Dit gerecht is perfect voor een doordeweekse avond, omdat het in slechts 15 minuten te bereiden is. Serveer de salade met een knapperig stuk brood voor een complete maaltijd die niet alleen lekker is, maar ook vol voedingsstoffen zit.

Bereidingstijd

15 minuten

Benodigdheden

  • Kookpan
  • Snijplank
  • Mes
  • Grote kom
  • Mengkom of glazen pot voor dressing
  • Lepel

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g voorgekookte bietjes (in blokjes)
  • 150 g rucola
  • 150 g feta, verkruimeld
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel honing
  • Zout en peper naar smaak
  • 4 sneetjes knapperig brood

Bereidingswijze

  1. Begin met het maken van de dressing. Meng in een mengkom de olijfolie, balsamicoazijn en honing. Klop goed door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  2. Snijd de voorgekookte bietjes in blokjes als ze niet al in blokjes zijn.
  3. Doe de rucola in een grote kom en voeg de bietjes toe.
  4. Giet de dressing over de salade en meng alles voorzichtig door elkaar, zodat de bietjes en rucola goed bedekt zijn.
  5. Voeg de verkruimelde feta toe en meng nogmaals voorzichtig.
  6. Serveer de salade op borden en geef er een sneetje knapperig brood bij.

Voedingswaarden

Per portie (inclusief brood):

  • Calorieën: 320
  • Eiwitten: 10 g
  • Vetten: 18 g
  • Koolhydraten: 30 g
  • Vezels: 6 g

Variatietips

  • Vervang de feta door geitenkaas voor een andere smaak.
  • Voeg noten zoals walnoten of pecannoten toe voor extra crunch.
  • Maak je eigen dressing met verse kruiden en een beetje mosterd voor extra smaak.
  • Experimenteer met andere groenten zoals avocado of komkommer voor variatie.