Menu MaestroMenu Maestro

Snelle Bietensalade met Geitenkaas

4.0
Klik om te beoordelen

Snelle Bietensalade met Geitenkaas

Omschrijving

Deze Snelle Bietensalade met Geitenkaas is een frisse en kleurrijke salade die perfect is als bijgerecht of als lichte maaltijd voor een doordeweekse avond. Geroosterde bieten geven de salade een zoete en aardse smaak, terwijl de romige geitenkaas zorgt voor een heerlijke textuur en een pittige smaak. De salade is eenvoudig te maken en staat in een mum van tijd op tafel. Voeg een heerlijke dressing toe en je hebt een gerecht dat zowel voedzaam als smaakvol is.

Bereidingstijd

Totaal: 30 minuten

Benodigdheden

  • Oven
  • Bakplaat
  • Kom
  • Garde of lepel
  • Snijplank
  • Mes

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram bieten (vers of voorgekookt)
  • 150 gram geitenkaas
  • 100 gram rucola
  • 50 gram walnoten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: 1 theelepel honing voor de dressing

Bereidingswijze

  1. Bieten Roosteren (indien vers): Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de bieten en snijd ze in blokjes. Leg de blokjes op een bakplaat en besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, zout en peper. Rooster de bieten in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat ze zacht zijn.
  2. Walnoten Roosteren: Voeg de walnoten toe aan de bakplaat in de laatste 5 minuten van het roosteren om ze licht te laten kleuren.
  3. Dressing Maken: Meng in een kom de resterende 2 eetlepels olijfolie, balsamicoazijn, (honing), zout en peper. Klop goed door elkaar.
  4. Salade Samenstellen: Meng de geroosterde bieten, rucola en walnoten in een grote kom. Verkruimel de geitenkaas erover en giet de dressing eroverheen. Meng alles voorzichtig door elkaar.
  5. Serveren: Serveer de salade direct op borden en geniet van deze frisse maaltijd!

Voedingswaarden (per portie)

  • Energie: 300 kcal
  • Eiwitten: 9 g
  • Vetten: 22 g
  • Koolhydraten: 18 g
  • Vezels: 5 g

Variatietips

  • Voeg extra groenten toe zoals gesneden komkommer of cherrytomaten voor meer kleur.
  • Vervang de geitenkaas door feta of mozzarella voor een andere smaak.
  • Maak je eigen dressing met olijfolie, citroensap, en een snufje currypasta voor een pittige twist.